Yazar | Mesaj #20365 13-05-2010 19:15 GMT+2 saat | |||||||
|
Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
![]() |
Mesaj 4213 |
Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
Meslek: gecelerin adamı :)) |
Yaş: 37 |
kuru bakliyatları akşamdan suda ıslatmak gerekir. eğer akşamdan ıslatmadıysak sabah erken ıslatmaya çalışalım veya en az 5 saat suda beklesin. daha sonra suda haşlayın ve nasıl pişirecekseniz öyle yapın.
bir tarif bizden:
Barbunya Pilaki İçin Malzemeler
1 kase barbunya
2 havuç
1 patates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates
salçası
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Üzeri için:
1 tutam maydanoz
Barbunya Pilaki Tarifi
Tencerenize zeytinyağını alın. Üzerine küp doğranmış soğanları ve sarımsağı alın. Üzerine salçanızı ilave edin. Küp doğranmış patates ve havucu da ilave edin. En son haşlanmış barbunyayı, tuzu ve şekerini koyup çok az sıcak su ilave edin.
Kapağını açmadan tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Mümkünse tüm suyunu çektirin. En son doğranmış maydanoz ve limon dilimleri ile soğuk servis yapın.
bir tarif bizden:
Barbunya Pilaki İçin Malzemeler
1 kase barbunya
2 havuç
1 patates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates
salçası
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Üzeri için:
1 tutam maydanoz
Barbunya Pilaki Tarifi
Tencerenize zeytinyağını alın. Üzerine küp doğranmış soğanları ve sarımsağı alın. Üzerine salçanızı ilave edin. Küp doğranmış patates ve havucu da ilave edin. En son haşlanmış barbunyayı, tuzu ve şekerini koyup çok az sıcak su ilave edin.
Kapağını açmadan tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Mümkünse tüm suyunu çektirin. En son doğranmış maydanoz ve limon dilimleri ile soğuk servis yapın.

