[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19763  18-04-2010 13:13 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
nasıl temizlenmeli? biberon temizliği nasıl yapılmalıdır? biberonlar nasıl yıkanmalıdır?

BİBERONLAR sabunlu su ile iyice yıkanıp durulandıktan sonra bol su ile tekrar tekrar çalkalanarak içerisinde sabun kalmaması sağlanır. Deterjanla asla yıkamamalıdır. Bundan sonra büyükçe ve bütünüyle içerisine gömülebileceği bir kaba konur. Kap taşacak şekilde su ile doldurulur. Kaynatılmaya başlanır. Mikropların bütünüyle ölmesi için en az 15 dakika geçmesi gerekir. Bazı anneler biberonun konulduğu kaptaki su kay¬nar kaynamaz hemen ateşten indirirler. Mikropların ölmesi için yeterli değildir.
Biberonlar kaptan alınırken içerisine el ve parmaklar sokulmamalıdır özel bir takım tel maşalar kullanılmalı ya da ağzına içerisine parmakların değmemesine dikkat edilmelidir. Ağzındaki emzikte aynı yöntemlerle özen gösterilerek takılmalıdır.
içerisindeki sütün emzirilmesinden sonra hemen yıkanması gerekir. Süt kalıntıları ile biberon bekletilmez. Bekletilirse kalıntılar ü-zerinde mikropların üremesi çok kolaydır. Üreyen mikroplar bebeğe zarar verir içerisine daima bir öğün içeceği miktar süt konulur.
Her emzirmeden önce gerek süt gerekse biberon için kaynatma zorunludur.
Sabah doldurulan biberonun akşam bebeğe verilmesi tehlikelidir. Bebeklerde meydana gelen ishaller çok ağırdır. Hayatlarını tehliaaae sokabilir. Bunun önlenmesi gerekli temizlik kurallarına dikkat edilmesi gerekir.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu