[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19704  15-04-2010 19:43 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Bahar Sendromu ve Bahar Yorgunluğu




Tam kış bitti güneşli günler geldi derken,,, O da ne?? Şimdi de halsizlik başgösterdi... Malum bahar yorgunluğu bizi bu senede yakaladı. Bahar yorgunluğu, özellikle bahar mevsiminin ortalarına geldiğimiz şu günlerde pek çok kişide görülen; halsizlik, uyuma isteği, isteksizlik gibi belirtilerle kendini gösteren bir rahatsızlık hali olarak tanımlanır. Genelde kendiliğinden düzelse de sıkıntıların kronik bir hal alması durumunda mutlaka bir uzmana danışmakta fayda vardır.

İster psikolojik, ister fizyolojik, ister motivasyonel olsun yorgunluk her zaman can sıkıcı bir durumdur. İsterseniz yorgunluğun üstesinden gelmek için yapmamız gerekenlere bakmadan önce yorgunluğun nedenlerine bir göz atalım:

Aşırı sıcak, gürültülü, dağınık ortamlarda bulunmak
Cep telefonuyla uzun süre konuşmak
Aşırı alkol, sigara tüketmek
Bilinçsiz ve kontrolsüzce ilaç tüketmek
Aşırı miktarda çay ve kahve içmek
Yeterince su tüketmemek
Yukarıda saydıklarımız yorgunluğa sebep olan ve ilk akla gelen durumlardır. Bunların dışında düzenli ve dengeli beslenmemeden ötürü yeterince mineral ve vitamin alamamak, tembel bir yaşama biçimi, tiroid bezinin çalışma düzensizlikleri ve bulaşıcı hastalıklar da yorgunluk belirtilerini artırırlar.



Peki durumumuz çok mu kötü? Bu yorgunluktan bize kurtuluş yok mu?


Gerek bahar yorgunluğu gerek diğer yorgunluklarda esas olan ve eşlik eden sebepleri belirleyip ona göre önlem almak her zaman en ideal çözümdür. Örneğin vücudumuzdaki bir hastalığın tetiklemesi sonucu kendimizi yorgun hissediyorsak; bu durumu önleyici tedaviye başvurmamız yerinde olur.
Çok yoğun bir ortamda, yeterince dinlenme fırsatı bulamadan çaılışıyor olabilirsiniz. Ancak böylesi yoğun bir tempoda masanızda dahi uygulayabileceğiniz gevşeme hareketleri size yardımcı olabilir.

Hani çok sık duyduğumuz bir söz vardır: ‘Benim kafam yorgun’. Siz de mi bu cümleyi sık kullananlardansınız? Olaylara bir de iyimser ve olumlu bakmayı deneyin belki o zaman kafanız da dinlenir.

Bedensel yorgunluk kadar psikolojik yorgunluk da yıpratıcıdır. Aile, iş ya da sosyal ortamlarda huzursuzluk yaşayan kişiler maalesef bu bakımdan tehdit altındadırlar. Kimse sorun yaşamaktan zevk almaz ama mümkün olduğu kadar kaçınmaya çalışın.

Her şey çok yolunda olabilir ama belki de vücudunuzda bir şeyler eksiktir. B ve C vitaminleri, çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum takviyeleri size bu konuda yardımcı olabilir.

Hiç aklınıza gelmemiş olsa da yorgunluğunuzun sebebi kansızlık da olabilir. En kısa zamanda durumunuzu kontrol ettirip tedbirlerinizi almak sizin için rahatlatıcı olur.

‘’Çok uykum geldi bir kahve içeyim.’’ deriz peki biliyor musunuz aşırı miktarda içilen çay, kahve, alkol, sigara vücudumuzdaki demiri emer ve böylece beynimize ve kalbimize giden oksijen miktarını azaltarak bizi halsiz bırakır.

Hepimizin faydalarını çok iyi bildiği yeterli ve bol çeşitli meyve - sebze tüketmemizin önemini yazmamıza gerek var mıydı bilmiyoruz ama yine de hatırlatalım istedik.

Ve tabiiki yaşam kaynağımız olan sudan vücudumuzu mahrum bırakmamalıyız. Günde 3 litre civarında su tüketmeye özen gösteriniz.

İyi ve kaliteli bir uykunun yerini hiçbir şey tutamaz, uykunuza gerekli önemi gösteriniz ve hepimizin baş düşmanı olan stresten kaçınınız.
Her şeyi doğru yaptım ama hala zinde değilim diyorsanız; Çölyak hastası olabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden bir uzmana danışınız.sıcak havalarda yorgunluk halsizlik bitkinlik hissetmek neden olur sebebi nedir

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #19721  16-04-2010 20:39 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
bu aylarda çok olan bir şey

__________________
Çevirimiçi durumu