[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19643  12-04-2010 20:45 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Alıntı
kpss sınavı çalışma stratejileri hakkında bir yazı yazmış. Yazıyı okudum ve sizlerle paylaşmanın yararlı olacağını düşündüm. Kpss sınavına hazırlananlar için faydalı bir yazı olmuş.

KPSS’nin nefesini iyiden iyiye ensenizde hissetmeye başladığınız şu aylarda sizler için bir yudum cansuyu olacağına inandığım bazı genel ve bana özel çalışma stratejilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Arkadaşlar öncelikle eğitim bilimlerini ele alalım.Diyelim ki eğitim bilimlerinden ilk konuları hatırlayamıyorsunuz veya sık sık çalıştığınız konuları unutma sıkıntısı yaşıyorsunuz:

1. Bir konuyu adam akıllı özet çıkararak çalışacaksınız.
2. Yeni bir konuya geçip bir önceki konuyla ilgili sürekli bir soru çözme ritmi yakalayacaksınız ve bu sistem bu şekilde ilerleyecek.daha anlaşılır olması için örnek vereyim
Diyelim ki gelişim konusunu çalışıp özetini çıkardık.Ardından öğrenmeye geçtik.öğrenme ile ilgili konu çalışırken gelişimle ilgili soru çözeceksiniz.öğreneme bitti diyelim program geliştirmeye geçtiniz bu konunun özetini çıkarırken hem gelişim hemde öğrenmenin sorularını çözeceksiniz.

BU SİSTEMİN SİZE GETİRİLERİ:

ÖNCELİKLE UNUTMAYI ÇOK AZA İNDİRGER VE YENİ ÖĞRENMELERİNİZİ KONULAR ARASI KAYNAŞIKLIĞI ARTTIRIR.AYRICA SORU ÇÖZMÜYORUM YADA KONU ÇALIŞMAKTAN SORU ÇÖZMEYE ZAMANIM KALMIYOR DİYE BİR BAHANEYE KUCAK AÇMANIZI ENGELLER.
Eğitim bilimlerde bu sarmal sistemi uygulamak VE ETKİSİNİ ARTTIRMAK İÇİN 1 ya da2 kaynaktan konu çalışıp pek çok kaynaktan soru çözmenizi tavsiye ederim.

NASIL GK GY ÇALIŞMALIYIM?

Arkadaşlar öncelile kabul edelimki konu eksiklerimizi gidermeden %100 verim elde etmek mümkün değildir.Ve sizde dikkat edersiniz ki insanlar gkgy de hiç bir zaman olumsuz yönlerini görmüyor var olan bilgilerinin kendilerine yeteceklerine inanıyorlar.Ama bu konuda yanılıyoruz, pek çoğumuzun ”Türkçe mi ne gerek var yaa ona çalışmaya zaten biliyoruz ben zaten en fazla 3 4 yanlış çıkartıyorum” dediğimiz oluyor.YANILIYORUZ.Çünkü yanlış eksik yetersiz bilgilere sahip olmasak (türkçe yada diğer tüm derslerden)tüm soruları doğru yapardık.

Bu yüzden gkgy de de eğitimde olduğu gibi konu eksiklerini gidermek bizler için önkoşul.
TÜRKÇE dersi için konu ardından yapılacak soru çözümleri, MATEMATİK dersi için konu çalışmasının ve soru çözümünün ötesinde soru çeşitliliğinin görülmesi ve her çeşit soruyla hergün bir şekilde muhattap olunması bir zorunluluktur.
TARİH COĞRAFYA VE VATANDAŞLIĞA GELİNCE arkadaşlar bu dersler tamamen ezber.1 yıl boyunca bülbül gibi şakımak değil önemli olan sınav günü herşeyi ezbere bilmek olduğu için ben bu tarihlerde sizlere bu derslerin konularını çalışmanızı ve ardından sorularla desteklemenizi tavsiye ediyorum.

GKGY İÇİN
MUTLAKA HERGÜN HER DERSTEN BELİRLİ MİKTAR VE KONUDA SORU ÇÖZMELİSİNİZ Kİ UNUTMA OLAYI GECİKSİN EN AZINDAN SINAV TARİHİNDEN 1 GÜN SONRASINA KADAR ERTELENEBİLSİN.ÖZELLİKLE SINAVA SON 2 AY KALDIĞI SIRADA SİZLER TARİH COĞRAFYA ANAYASA SORULARINI KARIŞTIRIP KARIŞIK BİR NİZAMDA HERGÜN ÇÖZERSENİZ HER GÜN HER KONUYU TEKRAR ETMİŞ OLURSUNUZ VE BU DA BAŞARINI ARTTIRMASA BİLE AZALMASINI ENGELLEYECEKTİR.

SINAVDA ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILI OLMANIZI DİLİYOR, BİLGİNİN PAYLAŞILARAK ARTACAĞINI BİR KEZ DAHA HATIRLATMAK İSTİYORUM.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu