[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19360  30-03-2010 20:42 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
tırnaklarını yiyen ünlüler sanatçılar Türk şarkıcılar yabancı şarkıcılar
Magazin dünyasının ünlü isimleri, tırnaklarını yemeden duramıyor. Aldıkları tüm önlemlere rağmen bundan vazgeçemeyen ünlüler, uzmanların uyarılarını bile dinlemiyor.
hangi ünlüler tırnak yiyor?
Cem Yılmaz: Ünlü stand-up'çı tırnaklarını yemeye çocukluk yıllarında başladı. Ailesinin aldığı önlemlere rağmen bu alışkanlıktan vazgeçemeyen Cem, gerçek anlamda tırnak yeme canavarı oldu. Yiyecek tırnağı kalmadığında etlerini yiyen Yılmaz'ın ellerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Ayşe Hatun Önal: Podyumların en çok iş yapan mankeni Ayşe Hatun Önal, şarkılığa soyunup mikrofon tutmaya başlayınca çocukluğundan bu yana yediği tırnaksız elleri sorun olmaya başladı. Podyumda salına salına yürürken elleri fazla dikkat çekmeyen Ayşe, şarkıcı olunca tırnak yeme alışkanlığından vazgeçmeye çalışıyor.
Ebru Gündeş: İşi sürekli mikrofonla olduğu için güzel şarkıcı çareyi kuaföründe protez tırnak taktırmakta bulmuş. Böylece elleri daha bakımlı ve güzel görünen sanatçı, sahne çalışması ve ekstrası olmadığı zaman ise protezleri çıkartıp tırnaklarını yemeye devam ediyor.
Serdar Ortaç: Kumar tutkusu onun büyük paralar kaybetmesine neden oldu. Böyle olunca kumar masasında tırnak yeme alışkanlığı daha da ileri boyutlarda olmaya başladı. Kumar hastalığından kurtulan Ortaç, tırnak yeme hastalığından bir türlü kurtulamadı.
Deniz Akkaya: Onun bu hastalığını bilmeyen yok. Her türlü önlem almasına rağmen tırnaklarını kemirmekten kurtulamayan Akkaya, yurtdışından acı ojeler bile getirdi ama nafile. Kimsenin uzun tırnaklarla göremediği Deniz Akkaya, çok özel katalog çekimlerinde sadece o gün için protez tırnak kullanıyor. Sonrasında ise tırnaklarını yemeye kaldığı yerden devam ediyor.
Berdan Mardini: "Kurşun Yarası" nın Halil'inin de en büyük sorunu bu. Sevgilisi Ayçin'in uyarılarına rağmen tırnaklarını yemekten vazgeçemeyen Berdan, eli sürekli ağzında gezen ünlüler arasında yer alıyor.

'Yardım şart'
Psikiyatrist Dr. Arif Verimli, tırnak yemenin kişinin gerginliğini yansıttığını söylüyor: "Bu, gerginlik, bastırılmış, ifade edilemeyen öfkeyi yansıtır. Tırnak yeme davranışına odaklanmaktan çok, onu gerginleştiren iç ve dış psikolojik faktörleri araştırmak gerekir. Profesyonel yardım almaları şart."
GülŞen YÜKSEL

yabancı ünlüler

Ünlüler de tırnak yer ALMAN Express Gazetesi, Britney Spears tırnak yeme alışkanlıklarından vazgeçmeyen ünlülerin bir listesini yaptı. Işte o ünlüler: Ingiliz şarkıcı Britney Spears, şarkıcı Robbie Williams, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ingiltere Başbakanı Gordon Brown, şarkıcı Miley Cyrus, şarkıcı Neil Diamond. VEYERLİLER

Tırnak yiyen ünlü proteze koşuyor
Tülin Şahin, Sibel Can, Nükhet Duru ve Ayşe Hatun Önal gibi tırnak yiyen ünlülerin bir numaralı kurtarıcısı protezler!

MAGAZİN dünyasının pek çok ünlü isminin ‘tırnak yeme’ hastalığından mağdur olduğu ortaya çıktı. 25 yıl Avrupa’da eğitim gördükten sonra Türkiye’ye gelen ve Akatlar’daki güzellik merkezinde ‘protez tırnak’ hizmeti vermeye başlayan Mahmut Köse "Dünyadaki kadınların yüzde 70’i tırnak uzatamaz. Özellikle ünlüler sürekli göz önünde oldukları için tırnaklarını uzatamayınca, protez tırnak kullanmayı tercih ediyorlar" dedi.

Süslü tırnak sevmiyorlar
ŞİMDİYE kadar Şenay Akay, Ajda Pekkan, Bülent Ersoy gibi ünlülere protez tırnak taktığını anlatan Köse, şöyle konuştu: "Mesela, Tülin Şahin, Sibel Can, Esra Balamir, Nükhet Duru, Gizem Özdilli ve Ayşe Hatun Önal tırnaklarını yedikleri için uzun, doğal ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak için bize gelip protez tırnak taktırıyorlar. Tercihlerini genellikle süslü değil, sade tırnaktan yana kullanıyorlar."


Tırnak protezi nasıl yapılıyor?
Protez, tırnağa jel ile takılıyor. 4 - 5 hafta sonra da uzayan tırnakların diplerine jelle dolgu yapılıyor. Doğal tırnaklar kişinin istediği boyuta gelince protez çıkarılıp tırnağa ince bir jel sürülüyor. 1 saat süren, maliyeti 100 ile 120 milyon arasında değişen işlem, tırnağı 70 misli dayanıklı kılıyor. Sonra, uzayan tırnakların diplerine sürekli cila yapılıyor.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu