[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18942  04-02-2010 19:58 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
ismi sizler veriyorsunuz..



anket burada açılacak !
http://www.turkey2010.fiba.com/

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın kura çekimine dünyaca ünlü birçok yıldız katılırken, bu yıldızların bazıları savunmaları yaran paslarıyla, bazıları üç sayılık basketleriyle bazıları ise smaçları ile hafızalarda yer etmişlerdi.

Kura çekiminde yer alan bu yıldızlardan biri ise diğerlerinden çok farklıydı.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın maskotu, Türk halkının çok sevdiği ve Türkiye’ye has Van Kedisi oldu.

Bu kedi, diğer kedilere benzemeyen çok farklı bir kedi.

Benzersiz bir dış görünüşe sahip olan Van Kedisi, diğer kedilerden farklı olarak suyu seven bir kedi ve bu yüzden de bazen “yüzen kedi” diye de tanımlanıyor.

Bembeyaz tüyleri ve mavi gözleri ile insanları kendine hayran bırakan Van Kedisi’nin en büyük özelliklerinden biri de bazen sanki bir köpek gibi davranışlar sergilemesi.

Bazen her iki gözü de farklı, biri yeşil biri mavi olan Van Kedisi, normal kedilerin aksine insanlarla çok daha fazla iletişime giren bir kedi. Sadık, sevecen ve akıllı olan Van Kedileri için, “kedi kostümü giymiş köpek” yorumu bile yapılıyor.

Peki, bu benzersiz maskotun ismi ne olacak? Fido, Feline?

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın maskotuna isim bulmak ise basketbolseverlere düşüyor.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın maskotunun isminin belirleneceği oylama Ocak ayı içerisinde başlayacak ve organizasyonun resmi internet sitesi üzerinden vereceğiniz oylarla maskotumuzun ismine siz karar vereceksiniz.

Bugün şampiyonanın grup maçlarının oynanacağı şehirlerden Kayseri’ye geçen maskot, Cumhuriyet Meydanı ve Hunat Hatun Külliyesi’nde basketboleverler ile bir araya geldi. Şampiyona maskotu, Kayseri’deki turunu Erciyes Dağı’nda tamamladı.

Dünya Şampiyonası’nın maskotu, şampiyonaya evsahipliği yapacak olan illere ziyaretlerini İzmir ile tamamlayacak. 17 Aralık Perşembe günü İzmir halkı ile bir araya gelecek olan maskot, Konak Meydanı ve tarihi Saat Kulesi’ni gezdikten sonra İzmir’deki etkinlikler Kordon Boyu’nda sona erecek.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu