[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18854  18-01-2010 10:37 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
EDS'den ceza almamak için öneriler

Son yıllarda ülkemizin büyük şehirlerinde trafikte düzeni sağlamak için EDS sistemi uygulamaya sokuldu. EDS ile kırmızı ışık ihlalleri, emniyet şeridi ihlallerinde büyük azalmalar oldu. Hatta bazı sürücüler MOBESE kameralarını EDS zannederek tüm kurallara uymaya başladı.

EDS sisteminde trafik cezaları adrese posta yoluyla gönderiliyor. Hangi saat ve yerden hatalı geçiş yapıldığını gösteren fotoğraf ile ceza makbuzu beraber gönderiliyor.

TEK YÖNTEM KURALLARA UYMAK
EDS sisteminden dolayı ceza almamak için yapılabileceğiniz tek yöntem kurallara uymak. Özellikle ışıklara yaklaştığınızda yeşil yandığını da görseniz hızınızı güvenli bir şekilde duracak kadar düşürünüz. Çünkü trafik ışıkları kavşaklara veya yaya geçidi olan yerlere daha fazla konuyor. Kavşaklarda hem kendi hem de karşınızdakilerin hayatını bu şekilde kurtarabilirsiniz. Bu sayede yayaların da güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlarsınız.

Bazı bölgelerde ise özellikle şehirler arası yollarda hız sınırı levhalarına uyunuz. Şehirler arası yollarda tabelaların altlarına kameralar yerleştirilerek aracınızın sürati kontrol ediliyor. Eğer hız sınırını aşmışsanız fotoğrafı çekilip ceza makbuzu adresinize postalanır. Geceleri ise bu sistemde flaş olduğu için kural ihlali her koşulda cezalandırılıyor.

EDS'de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ise şöyle:

-Kırmızı ışıkta dururken yol üzerindeki ''beyaz bantı'' geçmemeye ve emniyet şeritlerine girmemeye özen gösterin. Aksi takdirde ceza yazılır.

-Işıklar yeşilden sarıya döndüğü anda geçerim diyerek hızlanmayın. Çünkü EDS kameraları 0.50 saniye dahi geçse hemen ceza kesiyorlar.

-Mecbur kaldığınız hallerde emniyet şeridine girerek bekleme yaparken mutlaka dörtlü sinyallerinizi yakınız. Aracınızın önüne ve arkasına üçgen reflektör yerleştirin. Bu şekildeki duraklamalarda ceza kesilmiyor.

-Işıklar aralıklı olarak yeşil yanıp sönüyorsa hızınızı azaltın.

Herhangi bir nedenden dolayı yanlış bir ceza adresinize gelirse vakit kaybetmeden Tafik Mahkemesi'ne başvuruda bulunup cezanın ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: arabaport

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu