[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18280  10-11-2009 19:44 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Ağız yoluyla alındığında mısır gevreğinin işe yarayıp yaramayacağı soru işareti olsa da yeni ürünün güvenli ve istikrarlı olması en önemli avantajı olarak görülüyor. Yeni ürünün güvenilir olacağı düşünülüyor çünkü mısır uzun süre bozulmadan saklanabiliyor.

Bir grip salgınıı görüldüğünde mısırın hızlı bir şekilde ulaştırılabilecek olması ve sırada aşıya göre daha kısa ve ucuz olması yeni ürünün diğer avantajları.

Araştırma şimdiden GDO karşıtları ve yiyecek üreticileriğ arasında yeni savaşın başlayacağının sinyallerini veriyor.

Genetik modifikasyon alanında çalışan bilimciler, sonunda tüketiciye gerçekten faydalı bir ürün geliştirdiklerini açıkladı. Yeni yöntemle genleri modifiye edilen soya fasulyesi bol miktarda Omega-3 yağ asidi içeriyor. ABD’nin Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) de ‘sağlığa faydalı’ diyerek yeni ürünü onayladı.

Modifiye soyadaki yağ, kalp sağlığı için hayati önemde bir Omega-3 asidi olan EPA içeriyor. 2005 yılında 84 bin kişinin kalp hastalıklarından yaşamını yitirdiği ABD’de, Omega-3’lü gıdaların kullanımı teşvik ediliyor. Omega-3 eksikliği, önlenebilir ölümlerin temel nedenleri listesinde de altıncı sırada bulunuyor.

New Scientist dergisinin haberine göre Monsanto firması tarafından bulunan soya ürünü, dünyadaki balık stokları üzerindeki baskıyı da azaltabilir. Çünkü Omega-3 ihtiyacı arttıkça, bu asidin en çok bulunduğu besin olan balığa da talep artıyor ve balık stokları hızla tükeniyor


---------

İlaç ve gıda şirketleri yiyeceklere domuz gribi aşısı enjekte etmek için güçlerini birleştirdiler.Yeni ürünün sloganı ise şimdiden hazır; ‘Aşıya ya da doktora gitmeye gerek yok, ilacınız bakkal kadar yakınınızda!’

Iowa Üniversitesi araştırmacıları domuz giribi virüsündeki genlerle mısırdaki genleri biraraya getirmek için kolları sıvadı. Proje insanaların sadace mısır gevreği yiyerek aşılanmasını amaçlıyor.

Bilim ekibinden Hank Harris’e göre domuz girbine neden olan H1N1 virüsünün genlerinin mısır genlerine başarılı bir şekilde aktarabilmesi ile bu mümkün. Artık insanlar aşı olmak yerine mısır gevreğiyle tedavi olabilcek. Planlanan aşı işevli mısır gevreklerinin 5 ila 7 sene içersinde piyasada olması.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu