[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18254  05-11-2009 19:24 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Lazer güvenli midir?

Tıpta 40 yılı aşkın süredir kullanılan lazer, bugün göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmakta. Doğru vakalarda, doğru dozla kullanılan lazer son derece güvenli olup, bugüne kadar birikici bir etkisine rastlanmamıştır. FDA onaylı bu cihazlar ABD’den, İngiltere’ye, Hollanda’dan Avustralya’ya kadar çeşitli gelişmiş ülkelerde de kullanılmaktadır.

Lazer epilasyon kimlere uygulanabilir?

12 yaşını geçmiş herkese uygulanabilir.

Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanamaz?

Kalp pili olanlarda, sara hastalığında, hamilelerde, sarı beyaz ve ayva tüylü olanlarda lazer uygulanmaz.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

Tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir. Yapılması gereken tek şey gözleri korumaktır. Bunun için de özel gözlükler kullanılır.

Her tedavi süresi ne kadardır?

Koltuk altı 5-6 dakika, yüz 5-6 dakikada, bıyık 1-2 dakikada, bacaklar 1 saat gibi denilebilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?

Hayır, hissedilmez. Lazer ışığının çarpmasını cildinizde bir lastik çarpması gibi hissedebilirsiniz.

Tedavi sonrasında iz kalır mı?

Tedavi sonrasında 5-10 dakika bazen yarım saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Uygulama profesyonel kişiler ve uygun cihazlarla yapıldığında herhangi bir problemle karşılaşılmaz.

Bir seansta tüylerden kurtulmak mümkün müdür?

Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenmekte (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.

Seans aralıkları ne kadardır?

Seans aralıkları bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir.

Lazer epilasyon düşünüldüğünde ne yapılması gerekir?

Bir uzman tarafından hastanın görülüp değerlendirilmesi, tüylenmenin nedeninin araştırılması, gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması gereklidir. Tedaviye başlanmadan önce tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya iple alınmamış olması şarttır

Jilet

Son derece yaygın ve pratik. Evde rahatlıkla uygulanabilmesi ve çabukluğu yüzünden pek çok kadının tercihi.

Nelere dikkat etmeli? Jilet, kuru veya ıslak olarak uygulanabilir. Islak yöntemde traş bıçağıya birlikte ayrıca traş köpüğü de kullanmalısınız. Bunu yaparken cildi ıslatın ve traş köpüğü sürün. Batık oluşumunu engellemek için jileti kılların çıkış istikametinde kullanın.

Çok acil bir durum olmadıkça, kuru cilt üzerinde jilet kullanmaktan kaçınmalısınız. İllaki kullanmanız gerekiyorsa, traş edeceğiniz bölgeyi talk pudralayıp yumuşattıktan sonra, kılların çıkış yönüne doğru jiletleyin. Uygulamadan sonra, cildi mutlaka bir vücut nemlendiricisiyle nemlendirin.

Uzama süresi: Kılların en fazla iki gün sonra eski yerlerini almasına hazırlıklı olun. Kılların uçları, jiletle kesildiğinden düzleşmiş olur, bu yüzden daha sert ve daha koyu renk çıkmış izlenimine kapılırsınız. Bunun dışında jiletin kılları gürleştirici ve sertleştirici bir etkisi kesinlikle söz konusu değildir.

Acı faktörü: Jilet yaparken bir yerlerinizi kesmediğiniz sürece acı duymazsınız. Sadece uzarken hafif bir kaşıntı ve acı söz konusu olabilir.

Krem ve losyonlar

Tüy dökücü krem ve losyonlar, özellikle kısa süreli çözüm arayanların kurtarıcısıdır.

Nelere dikkat etmeli? Tüylerden arındırmak istediğiniz bölgeyi krem veya losyonla kaplayın. Kremin içindeki aktif kokulu madde kıllar üzerinde etkili olarak cilt yüzeyinden kolayca kopmalarını sağlayacaktır. Pürüzsüz bir cilt için kremin üzerinde belirtilen bekleme süresinin sonunda ılık suyla yıkamanız yeterli.

Uzama süresi: Losyonlar, jilete nazaran biraz daha rahatlama sağlar. En geç yedi gün içinde kıllar, jilet kadar sert olmamakla birlikte çıkmaya başlar.

Acı faktörü: Tüy dökücü kremler, özellikle hassas ciltler üzerinde reaksiyon gösterebilirler. Bunu önlemek için cildinizin küçük bir bölümünde test edebilirsiniz. Bunun dışında hiçbir acı duymazsınız.

El ağdası

Kadınlar tarafından hala en çok kullanılan epilasyon yöntemlerinden biri. Limon ve şekerden oluşan karışımıyla evde de uygulanabilir. Ancak şekerin kılları besleyen özelliği gözardı edilmemeli.

Nelere dikkat etmeli? Elde edilen karışım çok sıcak olmamak kayıyla varise neden olabilir istenilen bölgeye yapıştırılır. Temiz bir bez yardımıyla, kılların çıkış yönünün tersine hızla çekilir.

Uzama süresi: Yaklaşık bir ay sonra, kıllar uzamaya başlar. Ancak jilet ya da tüy dökücü losyonlar gibi sert değildir.

Acı faktörü: El ağdası, epilasyon yöntemleri arasında en fazla acı veren olarak bilinir.

Sir ağda

El ağdasına nazaran birçok avantajlar içeren bu yöntem ancak güzellik salonlarında uygulanabiliyor.

Nelere dikkat etmeli? Sir ağda, normal ağdalardan farklı olarak şeker ve limon yerine bitki özleri ve reçineden yapılıyor ve sadece alkolle temizlenebiliyor. Bu sayede herhangi bir enfeksiyon meydana gelmiyor.

Uzama süresi: Kıllar daha seyrek ve yumuşak çıkıyor. Tabii yine de ayda bir kez yenilenmesi gerekiyor.

Acı faktörü: Kıl kökünü yumuşattığı için can yakmıyor ve vücut sıcaklığında olduğundan el ağdasından daha acısız.

Epilatörler

Uç kısmındaki döner başlıklar sayesinde kılları kökünden koparan epilatörler, artık sadece bacaklarda değil hassas bölgelerde de kullanılıyor.

Nelere dikkat etmeli? Elektrikli epilatörleri kullanmadan önce, cilt mutlaka talk pudrasıyla pudralanmalıdır. Kıllar, çıkış istimetinin tam tersinden aşağıdan yukarı doğru alınmalı. Böylece daha rahat ve çabuk epilasyon sağlayacaksınız. Sonrasında ise uygulanan bölgeyi parfüm içermeyen bir nemlendiriciyle nemlendirmelisiniz.

Uzama süresi: Bu tür epilasyondan sonra kıllar en az dört hafta görünmez ancak, bu sürenin sonunda bir de bakarsınız ki, hepsi aynı boyda değildir. Epilatörlerin en can sıkıcı yana da budur zaten.

Acı faktörü: Bütün epilasyon yöntemlerinden daha fazla acıtmaz. Ama epilatör almadan önce mutlaka deneyin!

İğneli epilasyon

Kıllar için en etkili ve kesin çözüm. Ancak her kıl kökünün ayrı ayrı yokedilmesi gerektiğinden hem yıllar alan hem de pahalı bir yöntem. Bu yüzden vücudun yüz, kasıklar ve koltukaltı gibi bölgelerinde uygulanması daha uygun.

Nelere dikkat edilmeli? Çok ince bir iğne her kılın köküne enjekte ediliyor ve kısa bir elektrik dalgası veriliyor. Bu dalga kılın kökünü yakıyor. Düzenli tedavi sonunda kıl kökü giderek zayıflıyor ve bir noktadan sonra büyüme duruyor. Bu çok hassas tedavinin uzman kişiler tarafından yapılmaması halinde enfeksiyonlara ve yara izlerine yolaçabiliyor.

Uzama süresi: Tedaviden yaklaşık bir ay sonra, kıllar uzamaya başlar. Her defasında daha da incelir ve azalır ancak, tedavi süresinde tek bir kıla bile kendiniz müdahale etmeme koşuluyla.

Acı faktörü: Bu cildinizin hassaslığına ve uygulama yapılan böleye bağlıdır. Sadece kıl köküne elektrik verildiği an, kısa bir yanma söz konusudur. Tedavi sonrasında cilt yüzeyinde kırmızı lekeler oluşur ve bunlar bir-iki saat sonra kendiliğinden geçer.

Lazer epilasyon jilet kullanmak kılları kalınlaştırır mı

Nelere dikkat edilmeli? Lazer epilasyondan istenilen çözümün alınabilmesinin ön koşulu tüylerin siyah ve sert olmasıdır. epilasyon öncesinde ve sonrasında 3 hafta süreyle güneşten 100 koruyucu kremlerle o bölgeyi korumak gerekir, aksi takdirde ciltte kalıcı leke bırakabilir.

Uzama süresi: Periyodik bir uygulama sistemi var. Seans aralarında jilet kullanılabiliyor.

Acı faktörü: Kullanılan alete ve kişinin hassasiyetine göre değişebilir.

Fotokimyasal bir reaksiyon sonucu, temel etki sistemiyle çalışıyor. Gittikçe yaygınlaşan etkili bir yöntem.

Nelere dikkat etmeli? En önemli avantajı enfeksiyon, alerji gibi yan etkilerinin olmayışı. Kronik kıl batmasına bağlı kıl kökü iltihaplarında da rahatlıkla kullanılabiliyor.

Uzama süresi: Yüz, bikini ve koltukaltı bölgelerinin herbiri için 3- 4 seans yeterli. İki seans arasında en az 4- 6 hafta geçmesi gerekiyor. En geç 3- 4 ay içindeyse istenmeyen tüylerden sonsuza kadar kurtulmak mümkün.

Acı faktörü: Hiçbir acı yok.

LAZER EPİLASYON GÖRSEL ŞEKİLDE

Lazer teknolojisi hemen hemen her dalda kendini göstermeye başladı.Bunun bir dalıda epilasyon.İstenmeyen tüylerden kurtulmanı en hızlı ve en sağlıklı yoludur.Epilasyonda kullanılan laser ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli laser tekniği ile laser ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.

Laser epilasyon kimlere uygulanabilir?

12 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Eğer tüyler açık renkli yani pigmenti az, koyu renkli pigmenti hiç yok ise laser ışığını görmeyeceği için tedaviden etkilenmez.

Laser epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

Gözleri direkt ışıktan özel gözlüklerle koruma şartı ile tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir.

Her tedavi süresi ne kadardır?

Kullanılan cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 - 6 dakikada, bıyık 1 - 2 dakikada, bacaklar 1 saat gibi denilebilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?

Hayır, hissedilmez. Yalnız soğutucu gazının ve laser ışığının çarpmasını cildinizde bir lastik çarpması gibi hissedebilirsiniz.

Tedavi sonrasında iz kalır mı?

Tedavi sonrasında 5 - 10 dakika bazen yarım saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Soğutma sistemi olmayan laserlerde, ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentlerinden de emilmesinden dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke iz kalma riski her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli laserde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece yanık riski ortadan kalkmaktadır.

Bir seansta tüylerden kurtulmak mümkünmüdür?

Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenmekte (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.

Seans aralıkları ne kadardır?

Seans aralıkları bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir. Laser epilasyon düşünüldüğünde ne yapılması gerekir?

Öncelikle dermatolog tarafından hastanın görülüp değerlendirilmesi, tüylenmenin nedeninin araştırılması, gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması gereklidir. Tedaviye başlanmadan önce tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya iple alınmamış olması şarttır

İpeksi, tertemiz bir ten ve cilt

Yüz ve vücuttaki fazla tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon oldukça hızlı bir yöntem. Yöntem ortalama 4-5 seansta gerçekleştirilir ve uygulama yapılan bölgelerde tüyler yüzde yüze yakın yok olur ve bir daha çıkmaz. Lazer epilasyon oldukça hızlı bir yöntem sayılır. Yüz, koltukaltı ve bikini bölgesi gibi yerlerde ortalama 5 dakika süren büyük bölgelerde (bacak, sırt, göğüs) ortalama 30-45 dakika gibi bir zaman alır. Cihazlardaki soğutucu başlık sayesinde ağrı, acı hissi duymadan tüylerden ve batıklardan kurtulabilirsiniz. Seans araları lazer epilasyonda oldukça uzun sürer (6-8 hafta). Kadın ve erkeklerde, bilinçli ve güvenilir ortamlarda gerçekleştirilen lazer epilasyon seansları tür şikayetlerinden kurtulmanızı sağlayacaktır. KADINCA.NET Sayfasından alıntı yapılmıştır…

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu