[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #17757  05-10-2009 23:47 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Yoville Nedir?
Facebook'ta yer alan; kendi karakterinizi oluşturup, fabrikada çalışarak ya da yoville mahalesinde insanlarla karşılıklı oyunlar oynayarak kazandığınız paralarla evinizi döşemeye çalıştığınız eğlenceli bir uygulamadır. Yoville mahallesinde gece kulübünden kumarhaneye kadar her şey yer almaktadır.

Nasıl Oynanır?

Facebook hayatımıza girdi gireli birçok değişiklik oldu internet anlayışımızda.. Artık kendimizi daha rahat teşhir etmemizden midir nedir herkese ayrı bir özgüven geldi.. İkide bir çıkıp ayrılanlar beis görmediler sürekli Facebook profillerindeki ilişki durumlarını değiştirmekten.. On yıldır tanıdığınız - tanıdığınızı sandığınız - arkadaşlarınızın "ilginç" fotolarını profillerine koymasına şaşırdınız.. Belki siz de giderek onlar gibi oluyorsunuz, kimbilir?

Facebook’un zamanı kendisine ayırttıran tek özellikleri bunlar değil elbette.. Applications yani Uygulamalar..

Uygulamalar belli kişilerin zaman harcayıp hazırlaması sonucu oluşuyor.. Kimisi bir test, kimisi profil sayfasına konulacak bir süs veya kimisi de oyun yapıyor.. Aynen Yoville’de olduğu gibi..



Yoville bir oyun.. The Sims benzeri, online oynanan ve oynamak için illa ki Facebook profili gerektiren bir oyun.. Yoville’de oyuna bir apartman dairesi, bir kanepe, bir yatak, iki kişilik bir masa ve çeşitli mutfak objeleriyle başlıyorsunuz.. 6 saatte bir "Fabrika"ya gidip oradaki makineye mouseunuzu tıklatmanız gerekiyor böylece para kazanıyorsunuz.. Ayrıca "Yoville Crew" adı verilen listeniz ne kadar kabarıksa, yani Facebooktaki arkadaşlarınızın kaçı Yoville oynuyorsa o kadar çok para alıyorsunuz..



Bir sürü dükkan var; Yoville Depot’ta ev için gerekli duvar kağıdı gibi gereçleri, Clothing Store’da adından da anlaşılacağı gibi kıyafetlerinizi ve daha nice dükkandan da dükkanın içeriğine göre alışveriş yapabiliyorsunuz.. Ayrıca son zamanlarda açılan Pet Shop’dan hayvan alabildiğiniz gibi emlakçıdan da ev alabiliyorsunuz..



Ancak son zamanlarda yapılan tek değişimler bunlar değil elbette.. Açılan Pet Shop’a gittiğinizde mesela, kedi ve köpeklerin yanında yeşil işaretli bir simge görüyorsunuz.. Aklınızı yormayın ben söyleyeyim; dolar yeşili.. Yani oyun artık gerçek parayla daha "zevkli"..



Üstelik sadece kedi ve köpekle de sınırlı değil; elbiseden duvar kağıdına, koltuktan aksesuara artık çoğu şey parayla.. Parayı nasıl yatıracağım diye telaşlananlar içinse tonla seçenek var; MasterCard, Visa, PayPal, JCB, DiscOver.. Veya sitenin sizi yönlendirdiği diğer sitelere katılmak veya sistemlerden yararlanmak.. Nedir bu sistemler? Cep telefonu melodisi indirmek 7 yoville parasına karşılık geliyor mesela.. Sitenin yönlendirdiği bir başka arkadaşlık sitesine üye olmak ise sadece 1 yoville parası getiriyor..

Artık herşeyi Yoville’nin üst sınıfına göre ayarlıyor Zynga sunucusu.. Ne gibi mi? En basitinden bir örnek; paranız var, normal sadece fabrikadan kazandığınız, ve gidip ev almak istiyorsunuz.. Ancak emlakçının bir şartı var; belli sayıda Yoville Crew’iniz yani Yoville oynayan Facebook arkadaşlarınız yoksa istediğiniz evi alamıyorsunuz.. Ancak ekstradan para ödeyip yoville parası yaparsanız direktman en lüks evi şartsız koşulsuz alıyorsunuz..



Efendim, adalet mi demiştiniz? İşte, oyunu oynayan küçük çocuklarımız bunları öğreniyor; işçiysen ve sade bir insansan eşitliği unut.. Sadece "üst sınıf" eşitlikten yararlanır.. Bravo Zynga oyun sunucusu bize hayat dersini şu oyunda bile verdin.. Tebrikler!

Yonville YoVille Hileleri, YoVille Nasıl Oynanır?, YonVille Hileleri Nelerdir?, YonVille Para Hilesi, YoVille Para Hilesi, YoVille Para Kazanma Hilesi? yonville hileleri

Bu mesaj Can tarafından düzenlendi (06-10-2009 12:59 GMT+2 saat, ago)
__________________
Çevirimiçi durumu