[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #16256  04-09-2009 17:25 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı ilgili anabilim dallarına, 2009–2010 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için Yüksek Lisans öğrencisi alınacaktır. Program kontenjanları ve başvuru tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

AÇILACAK YÜKSEK LİSANS PROGRAM VE KONTENJANLARI

Anabilim Dalı / Programı Kontenjan Ales Puanı/ Türü

Eğitim Bilimleri / Eğitim Yönetimi, Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Tezli Yüksek Lisans Programı 5 55 / Sözel

İlköğretim / Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Tezli Yüksek lisans Programı 5 55 / Sözel

Tarih / Yakınçağ Tarihi Tezli Yüksek Lisans Programı 8 55 / Sözel

Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğit./Tarih Öğretmenliği Tezsiz Y.L. Programı 30 55 / Sözel

BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAVLAR

Tarih Açıklama

07–08 Eylül 2009 Başvuruların Kabulü (Başvurular, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.)

10–11 Eylül 2009 Sözlü Sınav

14 Eylül 2009 Sınav Sonuçlarının (Asil ve Yedek Kazananların) İlanı

15–16 Eylül 2009 Asıl listeden kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları

17 Eylül 2009 Süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan ve kayıt hakkını kaybeden adayların yerine yedek adayların başvurusu ve kesin kayıtları

24 Eylül 2009 Danışmanların Belirlenmesi

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamalarının 100’lü sisteme göre en az 65 veya 4’lü sisteme göre 2,5 olması gerekir. (Dönüşüm, YÖK’ün belirlediği Tabloya göre yapılacaktır.)

2. Adayların KPDS, ÜDS veya eşdeğer bir yabancı dil sınavına girmiş olmaları gerekir (ÜDS/KPDS Sonuç Belgesi başvuru esnasında teslim edilecektir). Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuruda yabancı dil şartı aranmaz.

DEĞERLENDİRME

Müracaatların değerlendirilmesi şu şekilde yapılır:

1. Yüksek Lisans Programlarına öğrenci kabulünde adayların ALES puanı, lisans not ortalaması, dil puanları ve sözlü sınav sonuçları değerlendirilir. Değerlendirmede adayların ALES puanlarının % 50’si, lisans mezuniyet not ortalamalarının % 10’u, dil puanlarının % 10’u ve sözlü sınav sonuçlarının % 30’u dikkate alınır.

2. Adayların sözlü sınavdan, 100 tam puan üzerinden 50 alması zorunludur ve başarılı sayılabilmek için genel başarı puanının en az 55 olması gerekir. Başvuruların değerlendirilmesinden sonra her program için, kontenjan kadar yedek aday ilan edilir. Kayıt hakkı kazanan adaylar, belirtilen tarihler arasında kesin kayıt yaptırmadıkları takdirde kayıt hakkını kaybederler. İlgili programa süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek adayların kesin kayıtları yapılır ve bu işlem sırasında yedek sıralamasına uyulur.

3. Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına yerleştirmede kullanılan başarı puanı, ALES puanının % 50’si ve Lisans not ortalamasının (yüzlük sistemde) % 50’si toplanarak hesaplanır. Sıralamada ortaya çıkabilecek eşitlik durumunda ALES notu yüksek olan adaya öncelik verilir. Başvuruların değerlendirilmesinden sonra kontenjan kadar asıl liste ve kontenjanın yarısı kadar da yedek liste ilan edilir. Asıl listeden kazanan adaylar, belirtilen tarihler arasında kesin kayıt yaptırmadıkları takdirde kayıt hakkını kaybederler. İlgili programa süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek adayların kesin kayıtları yapılır ve bu işlem sırasında yedek sıralamasına uyulur. Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul edilen aday sayısı 10’dan az olursa program açılmaz.