[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #2275  29-03-2007 14:09 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 34
Facebook'ta Paylaş
Tüketicilerin güldüren şikayetleri
--------------------------------------------------------------------------------

Denizli'de, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine yapılan şikayetlerin bazıları, oldukça ilginç. Nişanlı çiftlerin ayrılmasını bile tüketici hakem heyetine şikayet edenler bile var:


Tüketiciler ile satıcılar arasındaki ayıplı mal ve hizmetlerden doğan anlaşmazlıkları çözmek amacıyla hizmet veren Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, Denizli'de geçen yıl 452 başvuruyu sonuçlandırdı.

Şikayet başvurularının 246'sı tüketicilerin, 66'sı da satıcıların lehine sonuçlandı. Şikayet başvurularının yüzde 86'sı ayıplı mal ve hizmetlerden kaynaklanırken, kapıdan satışlarda yaşanan sorunların ise yüzde 14 olduğu belirtildi.

Bu arada Denizli'de Tüketici Sorunları Hakem Heyetine ilginç başvuruların yapıldığı da öğrenildi. Bunlardan bazıları şöyle:

Eşinin ölümünden sonra kendisinden yaşça hayli küçük biriyle evlenen kişi, 'Eşim, evlendiğimin ertesi günü takılar ve beyaz eşyalarla birlikte kaçtı. Haklarımın korunmasını istiyorum' diyerek, başvuruda bulundu. Bir tüketici de '900'lü hatlardan birine cinsel gücü artırıcı esans siparişi verdim ama 2 şişe parfüm gönderdiler' şikayetini yaptı.

Evlilik hazırlıkları yapan bir çiftin ailesi, beyaz eşya ve mobilyaları ortak aldı. Çıkan anlaşmazlık üzerine düğün iptal edildi ve eşyaları kız tarafı götürdü. Eşyaların yarı parasını isteyen erkek tarafı, kız tarafının 'Siz vazgeçtiniz, bu nedenle ödemiyoruz' sözü üzerine, soluğu Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde aldı. Ayakkabı tamircisiyle ilgili bir sorun yaşayan tüketici ise 'Ayakkabımı tamire verdim, 6 ay sonra almaya gittiğimde atıldığını söylediler' iddiasıyla şikayet başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen heyet, tüketici lehine karar verdi ve ayakkabı tamircisi, ayakkabı bedelini ödedi. Düğünü iptal edilen genç kız, sipariş ettiği gelinliği giyemeyeceği için terziye giderek peşinat olarak ödediği paranın iadesini istedi. Olumsuz yanıt alınca şikayetçi oldu. Karşı atağa geçen terzi de kumaş ücreti ve el emeği nedeniyle mağdur edildiğini bildirdi.

Saç dökülmesini önlemek isterken, yaşadığı problem kullandığı ilaç nedeniyle daha da artan tüketicinin şikayeti de '180 YTL'ye saç dökülmesini önleyici ürün aldım. Üzerinde yazan talimata göre kullanmama rağmen, saçlarım daha çok dökülmeye başladı' şeklinde oldu. Tesettür mayosu alan bir kadın, ürünün su geçirmesi üzerine şikayetçi oldu. Yapılan incelemede, bunun herhangi bir üretim hatasından değil, kullanıcı hatasından kaynaklandığına karar verildi.


[ GERİ DÖN ]

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 16:16 GMT+2 saat, ago)
__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #2508  01-04-2007 00:40 GMT+2 saat  

MiNeCaN


Destekleyen


Tecrübe Puanı.: 81.5%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 2036
Şehir: Cehennemin Dibi! Gelcen Mi???
Ülke:
Meslek: KaBZıMaL ;)
Yaş: 104
Facebook'ta Paylaş
bende şikayet edecem. mp3 e kulaklık alıom 2 haftada bozuluo her hafta 15 ytl ömrüm çürüdü yhaa parasız pulsuzzz

__________________
Çiçekleri solmuşsa, anlamını yitirmişse bahar
Unutmakta fayda var yüreğim
Unutmakta fayda var...
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu