[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #15080  02-08-2009 18:56 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Marmara Üniversitesi'ne başvuru bir hayli kolay. Öncelikle enstitünün sayfasından önkayıt yapıyorsunuz ve sizden istenen belgelerin fotokopisini Bahçelievler'deki SBE binasına götürüyorsunuz. Burada da işlem sadece 5 dakika alıyor. Yalnız bir not düşeyim, eğer referans mektubu, özgeçmiş ve kompozisyon gibi ek belgeler götüreceksiniz ya yedeğini alın ya da sadece mülakata gittiğinizde hocalarınıza elden verin. Çünkü ben iki kere hem enstitüye hem de mülakatta hocalara götürmek durumunda kalmıştım. Buradan da şu ipucuyu verelim, lisans eğitiminiz esnasında hocalarınızla aranızı iyi tutun ve mezun olmadan 2-3 hocanızdan referans mektubu alın.

Mülakat hakkında biraz bilgi vereyim. Genelde 2 kısımlı yapılıyor. İlk kısımda yazılı sınava alınıyorsunuz. Ben girdiğimde tek soru sorulmuş ve 3 saat süre verilmişti. Baştan aşağı tüm mülakat İngilizce geçiyor onu söyleyeyim. Yani yazılı da sözlü de İngilizce. Neden İngilizce? Çünkü başvurduğum bölümün tüm dersleri de İngilizce okutuluyor. Yani eğer Türkçe eğitim veren bir bölüme başvuruyorsanız mülakat da Türkçe olacaktır.

Yazılı sınavdan daha sonra da aynı gün içinde sözlü mülakata alınıyorsunuz. Burada da bölüm hocaları size sorular yöneltiyorlar. Yazılı sınav ve sözlü mülakattaki performansınıza göre de mülakat puanınız belirleniyor.

Yazılı sınavda sorulan soru: "Güvenlik" kavramını tanımlayınız / açıklayınız.
Sözlü mülakatta üç soru soruldu: Güvenlik kavramı, Yugoslavya'nın dağılması ve Bush Doktrini.

Son olarak da kazananlar listesine enstitü sayfalarından ulaşabiliyorsunuz. Bu sene Ağustos'ta yaptığım başvuruda, başvuru ücreti alınmamıştı.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu