| Yazar | Mesaj #14938 13-07-2009 12:02 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |
yemekteyizde mustafa kemalin yaptığı meze türü yemektir.
Malzemeler:
3 adet kabak
Kaşar Peyniri rendesi (üzeri için-isteğe göre)
iç Harcı için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Maydanoz
Beşamel Sos:
2 bardak süt
2 kaşık un
1 çay kaşığı karabiber, tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:

Kabaklar ikiye bölünerek suda haşlanır.Yumuşayınca cam dikdörtgen kaba alınır.
İç harcı için bir tavada yağ kızdırılır.Soğanlarla birlikte kıyma kavrulur.Pişmeye yakın maydanozlar ilave edilir.2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı su ile sulandırılarak kıyma harcına karıştırılır.Hazırladığımız iç harc kaba alınan kabakların içi çıkartılarak oraya yerleştirilir.Sıra beşamel sosunu hazırlamaya geldi.Beşamel sosunun tüm malzemeleri bir tencereye alınır.Puding kıvamına gelene kadar pişirilir.Hazırlanana beşamel sosu en son kabakların üzerine dökülür.
Üzerine kaşar peyniri rendelenerek fırınlanır.
Peynir eriyene kadar pişirilir. (Yaklaşık 10-15 dk kadar)
Afiyet Olsun
Malzemeler:
3 adet kabak
Kaşar Peyniri rendesi (üzeri için-isteğe göre)
iç Harcı için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Maydanoz
Beşamel Sos:
2 bardak süt
2 kaşık un
1 çay kaşığı karabiber, tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:

Kabaklar ikiye bölünerek suda haşlanır.Yumuşayınca cam dikdörtgen kaba alınır.
İç harcı için bir tavada yağ kızdırılır.Soğanlarla birlikte kıyma kavrulur.Pişmeye yakın maydanozlar ilave edilir.2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı su ile sulandırılarak kıyma harcına karıştırılır.Hazırladığımız iç harc kaba alınan kabakların içi çıkartılarak oraya yerleştirilir.Sıra beşamel sosunu hazırlamaya geldi.Beşamel sosunun tüm malzemeleri bir tencereye alınır.Puding kıvamına gelene kadar pişirilir.Hazırlanana beşamel sosu en son kabakların üzerine dökülür.
Üzerine kaşar peyniri rendelenerek fırınlanır.
Peynir eriyene kadar pişirilir. (Yaklaşık 10-15 dk kadar)
Afiyet Olsun





