| Yazar | Mesaj #14937 13-07-2009 12:00 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |
yemekteyiz programı emelin tatlısı
300 gr toz şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 paket vanilyalı puding
4 yumurta
500 gr süzme yoğurt
kabartma tozu
limon kabuğu
2 kaşık irmik
1 tane limonun suyu
vanilya
125 gr oda sıcaklığında margarin
İlk önce toz şeker ve yumurtayı robotun içerisine atın ve karıştırmaya başlayın.Sırasıyla margarin, vanilyalı puding, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu, irmik, limon suyu ve yoğurdu ekleyin.Robotta bir süre daha karıştırın.(Blendır yardımıyla da yapabilirsiniz)
Yuvarlak cam veya teflon kek kalıbınıza hazırladığınız karışımı dökün.Fakat dökmeden önce kabı yağlayıp unlayın ve fazlalık unları silkeleyerek dökün.Ve 170 derecelik bir fırına atın.Üzeri çok kızarmadan fırından çıkarın.Ilınınca dondurucuya atarak biraz soğutun.Üzerini çeşitli meyvelerle ve şuruplarla süsleyebilirsiniz.Ben limon dilimleriyle süslemenizi tavsiye ederim.
300 gr toz şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 paket vanilyalı puding
4 yumurta
500 gr süzme yoğurt
kabartma tozu
limon kabuğu
2 kaşık irmik
1 tane limonun suyu
vanilya
125 gr oda sıcaklığında margarin
İlk önce toz şeker ve yumurtayı robotun içerisine atın ve karıştırmaya başlayın.Sırasıyla margarin, vanilyalı puding, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu, irmik, limon suyu ve yoğurdu ekleyin.Robotta bir süre daha karıştırın.(Blendır yardımıyla da yapabilirsiniz)
Yuvarlak cam veya teflon kek kalıbınıza hazırladığınız karışımı dökün.Fakat dökmeden önce kabı yağlayıp unlayın ve fazlalık unları silkeleyerek dökün.Ve 170 derecelik bir fırına atın.Üzeri çok kızarmadan fırından çıkarın.Ilınınca dondurucuya atarak biraz soğutun.Üzerini çeşitli meyvelerle ve şuruplarla süsleyebilirsiniz.Ben limon dilimleriyle süslemenizi tavsiye ederim.





