[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14926  12-07-2009 13:56 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Sultanahmet’de Gezilecek Yerler, Sultanahmet’deki Oteller, Sultanahmet’deki Restaurantlar

İstanbul’da yaşayanlar için Sultanahmet‘in ayrı bir yeri vardır. İstanbul’un tarih açısından en zengin yerlerinin başında Sultanahmet gelir. Özelllikle yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri, gezi rotalarında mutlaka yer alır. Sultanahmet Meydanı, bir çok özel gün için de binlerce ziyaretçiye evsahipliği yapmaktadır.

Sultahmet Meydanı’na ulaşım tramvay ve otobüs ile sağlanmaktadır. Sultanahmet’e özel aracınızla da gidebilirsiniz, park yerleri müsait ve güvenlidir. Sultanahmet Meydanı’na geldiğinizde Ayasofya ve Sultanahmet Cami sizi bütün ihtişamları ile karşılıyor. Bu iki yapının arasında ise dikilitaşları ve Alman çeşmesini görmek mümkün.

Sultanahmet Cami 1609-1616 yılları arasında Mimar Sedefkar Mehmet Ağa’ya I.Ahmet tarafından yaptırılmıştır. Mavi, yeşil İznik çinileriyle bezeli cami Avrupalılar tarafından “Mavi Cami (Blue Mosque)” olarak bilinir. En önemli sanatsal özelliklerinden birisi 20.000 İznik çinisi ile bezenmesidir. Ayasofya’nın 1934 yılında müzeye dönüştürülmesinden sonra İstanbul ‘un ana camisi konumuna ulaşmıştır.

Ayasofya, Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından 532-537 yılları arasında inşa ettirilmiştir. İstanbul’un 1453 yılında Türkler tarafından fethedilmesiyle Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. Günümüzde sadece müze olarak hizmet vermektedir.

Sultanahmet Cami ile Ayasofya arasında bulunan dikilitaşın İstanbul’a ne zaman gönderildiği tam olarak bilinmiyor. Taş 390 yılında Bizans İmparatoru Theodosius’un emri ile dikilmiştir. Taşın şuandaki kaidesi üzerine oturtulması tam tamına 32 gün sürmüştü. Pembe renkli granitten yekpare olarak yapılmış kaidesiyle beraber 25 metre yüksekliği olan taşın dört yüzünde metinler bulunmaktadır.

Bu iki güzel tarihi eseri inceledikten sonra yine meydana doğru yürüdüğümüzde birbirinden güzel çiçeklerin ve havuzun olduğu bir parkla karşılaşıyoruz. Park üzerindeki banklarda biraz olsun dinlenip çevrenin keyfini çıkarmak mümkün, yada biraz ileride Dervish cafe’de oturup güzel bir çay yahut soğuk bir dondurma tadabilirsiniz.

Meydanın tam karşısında meşhur Yerebatan Sarnıcı bulunmaktadır. Yerebatan Sarnıcı 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılmıştır. Sarnıç haftanın her günü 09.00-18.30 saatleri arasında ziyarete açık olup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 3 TL turistlere ise 10 TL bilet fiyatı vardır(fiyatlar değişebilir, mutlaka gitmeden önce telefon ile güncel fiyatları sorunuz). Kesinlikle görülmesi gereken bu tarihi eseri ziyaret etmenizi mutlaka öneriyoruz.

Eğer güzel bir gece geçirmek için Sultanahmet’de kalmaya karar verirseniz. Sultanahmet Cami’nin hemen altında yeralan Otel Sultan Hill şık yapısı ve güler yüzlü çalışanları ile hizmetinizde. Oda fiyatları gayet uygundur, iletişim bilgilerini aşağıda sizlerle paylaşacağız.

Sultanahmet’de güzel manzaralı bir terasta yemek yemek istiyorsanız bu kez size tavsiyemiz Blue House Otel Restorant olacaktır. Eşsiz terasında Sultanahmet Camisi, Ayasofya ve alabildiğine deniz manzarası sizi büyüleyecektir. Blue House, İstanbul’da yemek yenilebilecek kaliteli mekanlar arasında yerini almaktadır.

Sultanahmet Sultan Hill oteli hakkında detaylı bilgiye http://www.hotelsultanhill.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sultanahmet Blue House oteli hakkında detaylı bilgiye http://www.bluehouse.com.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sultanahmet ile ilgili görüş ve yorumlarınızı lütfen bizimle paylaşınız.

Kaynak: seyristanbul.com

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu