[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14925  12-07-2009 13:54 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Taksim’de Gezilecek Mekanlar, İstanbulda Gezilecek Yerler, Taksimde Ne Yapılır, İstiklal Caddesi

Hepimizin bildiği gibi kendimizi en rahat hissettiğimiz yer evimizdir. Bazen kendimizi dışarıda da rahat ve özgür hissetmek isteyebiliriz. İstanbul’u bilenler bu tarife cevap olarak hemen “İstiklal Caddesi” diyebilirler. Gerçekten de bir başkadır İstiklal Caddesi, kimsenin ne giyindiğiniz konusunda takılmadığı, kulaklığınızdan çalan bir müzik eşliğinde kalabalık arasında kaybolabileceğiniz bir mekan…

İstiklal Caddesi yolculuğu genellikle Taksim Meydanın‘dan başlar. Meydandaki Atatürk Anıtı 1927 - 28 yılları arasında Pietro Canonica tarafından yapılmış ve günümüzde Taksim’in simgesi haline gelmiştir. Anıttan başlayarak Tünel’e kadar uzanan eni 15 metre, uzunluğu ise 2 kilometrelik ve araç trafiğine kapalı bu cadde alışveriş yapmak isteyenleri, ek çok da kalabalığı sevenleri büyüleyici bir havayla kendine doğru çeker.

İstiklal Caddesi’ne kuşbakışı bakarsanız İstanbul’un içinde büyük ve parlak bir yıldız gibi görünebilir çünkü caddenin vitrinlerini aydınlatan renkli ışıklar birleşir ve buraya bambaşka bir hava verir. Kapalı bir kutu gibidir İstiklal Caddesi, birçok farklı kültürü kendi içersinde birleştirir. Bu caddede ilerlerken dini, dili, rengi ve tarzı birbirinden farklı onlarca insan görebilirsiniz. Üzerinizdeki yırtık kot pantolonla bile kimse tarzınızı eleştirmez. Cadde boyunca ister şarkı söyleyerek yürüyün isterseniz onca gürültünün içinde sessizce…



Caddeye adım attığınız ilk andan itibaren kalabalık içersinde kısa bir süreliğine kaybolabilirsiniz çünkü cadde üzerindeki yüzlerce mağaza ve sayısız kafeler günde ortalama iki milyon insanın uğrak noktası oluyor.

İstiklal Caddesi’ni gezmek için erken saatleri seçerseniz yüzlerce birbirinden güzel mağazada alışveriş fırsatını bulabilirsiniz. Caddenin sonunda Tünel’e inerken sağda kalan Anzavur Pasajı da sevdiklerinize alabileceğiniz küçük armağanlar için size hoş alternatifler sunacaktır. Amacınız sadece kendiniz için biraz zaman ayırmaksa cadde üzerinde bulunan dokuz ayrı sinemadan istediğiniz herhangi birinde, konforlu koltuklara yayılarak güzel bir filmin tadını da çıkarabilirsiniz ya da onlarca kitapla donatılmış kitap kafelerden birine oturarak zamanın nasıl geçtiğini unutabilirsiniz. Bir şeyler içmek ve biraz mola vermek isterseniz sokak kenarında ki kafeler caddeye koydukları masalarla sizi kalabalıktan koparmadan, buz gibi bir içeceğin tadını damağınızda bırakabilir.

Bazen tam yanınızdan geçen ve Karaköy’ e kadar yolculuğu devam eden tramvay sizi buranın tarihi hakkında biraz daha meraklandırıp, araştırma yapmaya sürükleyebilir. Kalabalığın arasında ilerlerken etrafınızdan yayılan renkli mağaza ışıkları, el ele gezen çiftler ve sizi çağıran sinema salonları bir an için kendinizi bambaşka bir yerde hissetmenizi sağlasa da tüm gerçeğiyle İstiklal Caddesi‘dir size bu güzellikleri sunan.



Kısaca söylemek gerekirse eğer İstanbul’da yaşamıyorsanız yolunuz İstanbul’a düştüğünde mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir İstiklal Caddesi. Burayı gezerken mevsimlerden yaz ya da kış olması önemli değil. İstiklal Caddesi, yaz aylarında sokaklardaki masalarla gözünüze hitap ederken soğuk bir kış gününde de yine aynı kafelerin içinden gelen sıcak çay kokusu ile kendine çekebilir. Elinizde bir Beyoğlu Çikolatasıyla da gününüzü daha tatlı bir hale getirebilirsiniz. Eğer denemediyseniz Beyoğlu’nun o meşhur çikolatasını tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Taksim, İstanbul’un merkezi noktalarından biri olduğu için de neredeyse her noktadan kalkan otobüslerle rahatlıkla İstiklal Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.

Eğer sizin de Taksim ve İstiklal Caddesi hakkında tavsiye edebileceğiz mekanlar varsa aşağıdaki yorum kısmına yazıp diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz…

Kaynak: seyristanbul.com

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu