[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14912  09-07-2009 19:44 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
• Klimal yanlış kullanıldığında sinüzit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara neden olabildiği gibi şişmanlığa da kapı aralıyor.

• ABD'de yapılan araştırmalarda klimaların vücudun kendi ısı dengesini kurmasını engelleyerek şişmanlığa yol açtığı ortaya çıktı.

• Klimalar, ortamı belirli zaman aralıklarında soğutmak için kullanılmalı. Dışarıda sıcaklık 40 derece ise klima çalıştırılacak ortamda sıcaklığın aralıklarla 5'er derece düşürülmesinde fayda var. Vücut ani sıcak ve soğuk hava değişimlerine karşı kendini koruyamadığı için bu durum hastalanmayı kolaylaştırıyor.

Hangi kapasitede klima seçmeliyim?

Kullanacağımız klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesi binanın yapısına, iç ve dış ortam şartları gibi bir çok parametreye bağlıdır ve mutlaka profesyonel biri tarafından hesaplanmalı.

Klimamı aldıktan sonra nasıl monte edebilirim?

Klima cihazlarının montaj yerleri ve montaj şekilleri çok önemlidir. Bu nedenle montajın uzman bir ekip tarafından yapılması gerekir.

Klimanın sağlık açısından bir zararı var mı?

Yeri yanlış seçilmiş, yanlış monte edilmiş veya kalitesiz bir klima sağlığınıza zarar verebilir. Ancak klimanın sağlık açısından büyük faydalarının olduğu bilimsel otoriteler tarafından bildirilmektedir. Özellikle yaşlılar, kalp ve şeker hastalarına klima tize ortamda bulunmaları tavsiye ediliyor.

İnsan sağlığı açısından uygun ortan şartları nedir?

Ev ve işyerlerinde 23°C sıcaklık 50% bağıl nemin ideal koşullar olduğu geniş kitlelerce kabul edilmiştir. Böyle bir genelleme başka mekanlar icin geçerli değil.

Klimalı ortamda sigara içilmesi, kronik akciğer hastalığı, bağışıklık sistemini baskılayan çeşitli hastalıklar ve zatürree görülme riskini artırıyor.

Bunlarada dikkat!

• Isı birden düşürülmemeli, kademeli olarak azaltılmalıdır.

• Oda sıcaklığı dış ortam sıcaklığından 7-8 derece düşük olmalı.

• Duvar, taban, tavan ve pencereler ısı yalıtımlı olmalı.

• Klima kullanılan odanın kapı ve pencereleri kapalı tutulmalı.

Araçlarda klima kullanımı nasıl olmalı?


• Araçlarda doğru klima kullanımının da son derece önemli. Yanlış kullanımın sinüzit rahatsızlığı olan kişilerde göz dibi iltihabı, beyin iltihabı ve akciğer problemlerine yol açabilir.

• Orta kulak rahatsızlığı geçirmiş kişilerde ise yüz felci ve işitme sorunları gelişebilir.

• Klimaları yüze ve göğse doğru değil ön cama doğru yönlendirilmesi hastalıkların önüne geçilmesinde yardımcı olacaktır.

Klima alırken nelere dikkat edilmeli?


• Sadece "bir klima cihazım olsun" mantığı ile hareket edilmemeli, kalitesi kanıtlanmış ürünler tercih edilmeli.

• Uzun yıllar beraber olacağımız klimayı satan firmanın tüketici memnuniyetini ilke edinmiş, tüketicisini bilgilendiren, keşif ve montaj hizmetini sorunsuz gerçekleştirebilen, servis ağı güçlü, kaliteden taviz vermeyen bir firma olmasına özen gösterin.

• Klima satın alırken kullanılacak cihazın modeli tercihi ve kapasitesi hakkında uzman kişilerin tavsiyelerini dikkate alın.

Hangi kapasitede klima seçmeliyiz?


• Isıtılması ve soğutulması düşünülen alanın ısı kayıplarının ne kadar olduğu, hangi model klimanın kullanılması gerektiği önemli.

• Elektrik enerjisini konfora dönüştüren cihazlar olarak da tarif edebileceğimiz klimaların, ısıtma ve soğutma kapasiteleri binanın yapısına, iç ve dış ortam şartları gibi birçok parametreye bağlı ve bu kriterlerin mutlaka uzman kişiler tarafından hesaplanması gerekiyor.

• Teknik etüd yapılmadan kullanılan cihazlardan tam verim alınamayacağı gibi, maliyet ve işletme bedelleri de daima yüksek olur.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #21132  06-07-2010 15:43 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
çok ilginç bir konuymuşş :S

__________________
Çevirimiçi durumu