[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14860  04-07-2009 13:18 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
DÜNYACA ünlü pop star Michael Jackson’ın, Müslüman olduğu ve adını ‘Mikail’ olarak değiştirdiği öne sürüldü.biyografisi hayatı kaç yaşında öldü Ailesinin yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. 11 yaşında profesyonel müzik yapmaya başladı. Pop müzikte zirveye çıktı. 13 Grammy ödülü aldı. Plakları 750 milyon adet sattı. Lüks ve israf içinde yaşadı. İçinden tren geçen Neverland adlı malikanesinde kalp krizi geçirerek öldü.müslüman olarak mı öldü müslümanmıydı
Kendisiyle hiç barışık olamadı. Ten rengiyle mutlu değildi. Rengini açma çabaları yüzündenmidir bilinmez ten rengini beyaza dönüştüren ‘vitiligo’ hastalığına yakalandı. Cilt kanseri oldu. Hayatı çalkantılarla, olaylarla dolu geçti. En sıkıldığı dönemde Bayreyn’e gidip uzun süre kaldı. Orada Müslümanların yaşamını gördü; inançlarını tanıdı. Kalbinin İslam’a ısındığı, hatta bir cami yaptırma teşebbüsünde bulunduğu söylendi.
Bu arada kardeşi Jermaine Müslüman olmuştu. Hac dönüşü getirdiği kitaplar Michael’in ilgisini çekti. İki kardeş uzun sohbetler yaptılar. Bayreyn’deyken İslam’ın beş şartını yerine getirdiğini, Müslüman olacağını söyledi. Çünkü bir dönüm noktasına gelmişti:

“Aynadaki adamla başlıyorum,
Ondan tarzını değiştirmesini istiyorum.
Ve hiçbir mesaj daha açık olamaz
Eğer dünyayı daha iyi bir yer yapmak istiyorsan
Kendine bak ve bir değişiklik yap!”

Sonra bazı rivayetlere göre İngiliz Şarkıcı Yusuf İslam’ın da şahitliğinde Müslüman oldu. Hatta “Mikail” ismini almıştı.
Zaman zaman yardım kampanyalarına öncülük etti; uyanışlar yaşadı. “Aynadaki Adam” adlı şarkısında şöyle diyordu:
“Çocuklar görüyorum sokakta, yiyecek ekmekleri olmayan
Ben kimim, kör müyüm? Onların ihtiyaçlarını görmeyecek!”
Yaşadığı ihtişam ve israf dolu hayatı ona mutluluk vermemişti. Teskin edici ilaçlar ve ağrı kesicilerle yaşıyordu son yıllarında. Ama israftan vazgeçememişti. Öldüğünde 500 milyon dolar borç bıraktı geriye.
Ecel gelince zenginliği fayda etmedi. Özel kardiyologu da yetmedi. Ambulansta hastaneye götürülürken telsiz anonsunda adı pop kralı olarak geçmiyordu: “50 yaşında, erkek, nefes almıyor”.
İmtihan bitti.
Krallık bitti.
Götürebildiği tek şey yoksullar için, kimsesizler için yaptığı yardımlar, yaptığı ibadetler ve hayırlı işleri olacak.
Geriye aslında ibret dolu bir hayat hikayesi bıraktı. Nefsin ve şeytanın oyunlarına kurban olmanın, dünyayı ebedi sanmanın insanı mutlu etmeye yetmeyeceğini gösterdi Amerikan gençliğine.
Kimsenin akibetini biz bilemeyiz. Yaptığı her zerre işin hesabını ahirette verecek. Umarız ki; Müslüman olmuştur; dileriz ki imanlı gitmiştir.

Michael Jackson’ın kardeşi Jemaine Jackson’nın kardeşinin ölümü ile ilgili yaptığı konuşmayı, “Allah daima seninle olsun” sözleri ile kapatması ünlü yıldızın bir müslüman gibi gömüleceğinin işaretini verdi.

İngiltere’nin akşam gazetelerinden Evening Standrad, ünlü yıldızın kardeşi Jemaine Jackson’nın konuşmasını bu sözlerle tamamlamasının ‘Michael Jackson bir Müslüman gibi mi gömülecek?’ sorusunun işaretini verdiğini yazdı.

Öte yandan, Michael Jackson’ın cenaze töreninin şov dünyasının en kalabalık cenaze töreni olması bekleniyor.

Gazete, cenazeye Prenses Diana’nın cenaze töreni ile kıyaslanacak kadar büyük bir kalabalık beklendiğini kaydetti.

Daha once Michael Jackson’ın Los Angeles’ta bir imamın huzurunda düzenlenen törenle Müslümanlığa geçtiği basında yer almıştı. Michael Jackson’ın kardeşi Jemaine Jackson da 1989 yılında dinini değiştererek Müslüman olmuştu.

Pop müziğin kralı Michael Jackson, dün geçirdiği kalp krizinin ardından 51 yaşında yaşama veda etti. Los Angeles’taki evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Jackson bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Ünlü yıldızın Türkiye saatiyle gece yarısında öldüğü açıklandı.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu