[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14230  09-05-2009 21:28 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 37
Facebook'ta Paylaş
Fotoğraf/Video



Nikah merasiminiz nerede olursa olsun fotoğraf ve video konusunda çok fazla seçeneğiniz olmayacaktır. Belediye salonları, oteller, klüpler anlaşmalı fotoğrafçılarıyla çalışırlar. Ve organizasyonlarında dışardan anlaştığınız profesyonel bir fotoğrafçının gelmesine izin vermezler. Fakat misafirlerin küçük dijital makineleri serbest...Yakınlarınızdan bütün gün resim çekmelerini isteyin, fotoğrafçının atladığı kareler olursa yakınlarınızdan temin edebilirsiniz.



Ancak düğün haricinde günün hikayesini anlatan özel çekimler (hazırlanırken, kuaförde, makyaj yapılırken, telaşlı anlarınızda...) ve farklı bir albüm için özel bir fotoğrafçıyla anlaşabilirsiniz.



Dolayısıyla düğün mekanında fotoğraf ve video çekimi konusunda fazla alternatifiniz olmayacaktır. Fakat nerede olursa olsun, düğün veya nikah organizasyonuna karar vermeden önce mekanın fotoğrafçısıyla mutlaka görüşün. Anlaşma tamamlandıktan sonra görüşürseniz pazarlık yapma şansınız kalmaz ve söylenilen fiyatlara yüksek de olsa razı olmak zorunda kalırsınız.



Fotoğraf çekimi: Fotoğraf çekimleri önemli, çünkü organizasyonun her noktasında fotoğrafçı var. Ancak, mutlaka dijital makinesi olan aile yakınlarınızdan ve arkadaşlarınızdan ayrıca çekim yapmalarını isteyin, daha güzel fotoğraflar çekebilirler. Bu fotoğrafların bir kısmını dilerseniz siyah beyaz olarak da bastırabilirsiniz.



Stüdyo Çekimi: Nikah veya düğün anı haricinde stüdyo fotoğraf çekimi yaptırmak isterseniz fotoğrafçınızla görüşürken çekim için mekanı da konuşmakta fayda var. Son günlerde gelin arabalarına harçlık alabilmek için saldıran çocuklar nedeniyle gelin-damat adayları stüdyo çekimini de düğün organizasyonunun yapılacağı mekanda, nikah başlamadan 1-2 saat önce yaptırmayı tercih ediyorlar. Üstelik arka fonda doğal ortamlar olduğu için fotoğraflar stüdyo çekiminden daha başarılı sonuçlar veriyor. Özel mekanlarda da böyle çekimler gerçekleştirebilirsiniz, Boğaz manzarası olan bir yerde, Ortaköy’de, kız kulesinin önünde çekimler yaptıranlar var, ancak günün telaşı içerisinde böyle bir çekime vakit ve bütçe ayırıp ayırmamak konusunda karar sizin. Bu çekim esnasında aile büyüklerinizle ve yakın arkadaşlarınızı da karelere dahil etmeyi unutmayın, düğün esnasında çekilen fotoğraflar aynı güzellikte ve netlikte olmayacaktır. Fotoğraf adet fiyatını mutlaka fotoğrafçınızla görüşün, misafirlere uygulanacak fiyatı değiştirmek için çok şansınız olmayacaktır, fakat size uygulayacakları fiyatı bu rakamın yarısına çekmek üzere mutlaka görüşün.



FOTOĞRAFLARINIZIN GÜZEL ÇIKMASI İÇİN SÜREKLİ GÜLÜMSEYİN!



Video çekimi:Aynı şekilde fotoğraf çekimini gerçekleştiren ekipten destek almak durumunda olduğunuz bir kalem de video çekimi. Video çekimi tamamlandıktan bir kaç gün sonra fotoğrafçınızdan DVD ve VCD formatında birer kopya CD alabilirsiniz (CD lerin uzun vadede dayanıklı olması için DVD oynatıcınız olmasa dahi DVD formatında bir CD mutlaka talep edin, ve CD leri teslim aldıktan sonra mutlaka çoğaltın veya çoğalttırın). Nikah anınızı tekrar yaşamak ve misafirlerin gözüyle kendinizi izleyebilmek için çok güzel bir fırsat. Video çekimini yapacak olan ekiple özellikle istediğiniz kareleri mutlaka konuşun. Sizi bütün gece kameraya alacakları şüphesiz ancak misafirlerle konuşmalarını ve sizin hakkınızdaki düşüncelerini, iyi dileklerini kaydetmelerini isterseniz bunları ayrıca belirtin. Nikahtan önce ve sonra duygu ve düşüncelerinizi anlatmak üzere kameraya konuşabilirsiniz veya ailenizin konuşmasını sağlayabilirsiniz, gününüze renk katmak sizin elinizde, yaratıcılığınızı kullanın! Çok özel bir günün çok özel anlarını kaçırmayın!

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 12:05
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 32 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering