| Yazar | Mesaj #14156 07-05-2009 17:50 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |

Malzemeler :
250 gr TEREYAĞI
500 gr TUZSUZ DİL PEYNİRİ
400 gr UN
100 gr İRMİK
750 gr TOZ ŞEKER
Yapılışı :
- Yağın 1/3 ünü tavada eritip, peyniri rendeleyip karıştırınız.
- Sonra irmiği ve unu azar azar ekleyerek en sonra da şekeri koyup pembeleşinceye kadar devamlı karıştırınız.
- Kenarlı bir kabı yağlayıp içine bu karışımı koyunuz ve baktava dilimi kesip 20 dakika kadar fırınlayınız. peynir helvası nasıl yapılır? şanlıurfa yemekteyiz kadir bey peynir helvası nasıl yapılır
Peynir Helvası Çanakkalenin helvası tekirdağ edirne peynir
1 kg. koyun sütünden yapılmış peynir
200 gr. irmik
3 adet yumurta sarısı
1.5 kg. şeker
200 gr. peynir
Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif hararetli ateşte eritilir. Piştikten sonra 200 gr. peynir daha eklenerek biraz daha ateş üzerinde tutulur. Soğuyunca üzerine toz şeker konup karıştırılır. tepsiye dökülerek fırına verilir.
Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (04-07-2009 13:27 GMT+2 saat, ago)





