[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14020  03-05-2009 18:14 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Askeri Sınıflar ve Görevleri

a. Askerlik şubelerinde sevk esnasında dolduracağınız yedek subay adayı statü belirleme formunda kuvvet, sınıf ve statü tercihleriniz tespit edilecektir.

b. Statü olarak; 12 ay Yd.Sb., 6 ay Kısa Dönem Erbaş ve Er, Sınıf olarak; Piyade, Komando, Tankçı, Topçu, İstihkam, Muhabere, Ulaştırma, Levazım, Ordudonatım, Personel sınıflarından birini tercih edebilirsiniz.

PİYADE: Sınıfların, protokol sırasında en önündedir. “Zafer süngünün ucundadır” diyerek pek övünürler. Atak, tetik ve çeviktirler. Ataları yemen çöllerinde mavzerle uçak düşürmüştür. Çevrecidirler. Doğayı sever ve korurlar. Doğanın kıymetini bilirler.

KOMANDO: Her kilidi açan kahramanlardır. Gözünü budaktan sakınmaz. Fedakar, becerikli, kahramandır. Kendisine ve ekip arkadaşlarına güvenir. Karada, havada, denizde her zaman ve her yerde hazır ve nazırdır.

TANKÇI: Süvari sınıfından bu günlere gelmiştir. Hareket kabiliyeti yüksek, ateş gücü korkutucu, harekatı yürek hoplatıcıdır. “Biz olmadan piyade zor ilerler” derler. Piyade ilerleyişini kolaylaştırır. Sürat ve ateş gücüyle ona destek olurlar.

İSTİHKAM: Hem savaşır, hem direk destek yapar. Köprü kurar, yol açar, mayın döşer. Köprü uçurur, düşmanın ilerlemesini yavaşlatacak her türlü engeli kurar. Düşman engellerini ve mayın tarlalarını temizler. Bu kadar çok iş yaptıkları için de övünmeyi pek severler. “Gidemediğin yer senin değildir.” derler. (Bu söz çalıntı olsa da doğrudur.)

MUHABERE: “Muhaberesiz muharebe olmaz.” derler. İletişim ve işletim ustasıdırlar. Elektrik-elektronik, hat çekme, telli ve telsiz muhaberede eş ve benzerleri yoktur.

ULAŞTIRMA: Adı üstünde tekerlekli ulaşım vasıtalarının patronudur. Silahlı Kuvvetlere şoför yetiştirir, ulaşım ve nakliyatı sağlarlar. “Gidemediğin yer senin değildir.” sözüne onlar da sahip çıkarlar.

LEVAZIM: “Ordular mideleri üzerinde yürür.” derler.Asker ocağında yiyeceğiniz yemek menüsünü onlarhazırlarlar. Konfeksiyon giysiler de onların malıdır. Asker ocağında bu sınıf hakkında oldukça bilgi sahibi olacaksınız.

ORDUDONATIM: Adı üstünde, orduyu harp, silah araçları ve mermiyle donatırlar. Bu malzemenin eksikliği halinde değerleri anlaşılır. Onlarsız olmaz.

PERSONEL : Ordunun en okuyan sınıfıdır. Kelimenin tam anlamıyla okur ve yazardırlar. Ellerinden kalem, önlerinden ak kağıt eksik olmaz. Ordunun insan gücü kaynağını temin ederler.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu