[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13664  22-04-2009 23:44 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Hamilelikte pilates ile kolay doğum

Hamilelik öncesi ve sonrası bozulan vücut görüntüsü için en etkili egzersiz yöntemi “Hamile Pilatesi” şimdi KG&CC’de.


KEMER GOLF & COUNTRY CLUB’DA HAMİLELERE ÖZEL PİLATES

Kemer Golf & Country Club Pilates Stüdyoları’nda
Master Eğitmen Gerda Ergül’ün özellikle hamile kadınların özel durumlarını dikkate alarak tamamen onlara yönelik geliştirdiği pilates yöntemi ile hamilelik döneminde yaşanılan fizyolojik, psikolojik ve hormonal değişimlere uyum sağlanmasına yardımcı olunuyor.


Kemer Golf & Country Club Fitness & Wellness Center bünyesindeki Pilates Stüdyoları’nda Pilates Academy International Kurucusu Master Pilates Eğitmeni Gerda Ergül’ün geliştirdiği hamile kadınlara yönelik yeni bir pilates egzersiz programı olan “Hamile Pilatesi” uygulanmaya başlıyor. Hamile kadınların bu özel durumları dikkate alınarak tamamen onlara yönelik hazırlanan Hamile Pilates programı ile hamilelik döneminde yaşanılan fizyolojik, psikolojik ve hormonal değişimlere uyum sağlanmasına yardımcı olunuyor.

Hamile Pilates programının ayrıca hedefi hamilelik sürecinde aşırı kilo alınmasını önlemek, hamilenin psikolojik olarak kendini çok daha iyi hissetmesini sağlamak, vücudu çok daha rahat bir doğum için hazır duruma getirmek ve hamilelik sonrasında toparlanma sürecini kısaltmak.

Yeni bir egzersize başlamak için endişe duyulan hamilelik döneminde çok temel ve basit egzersizler yapılabilmektedir. Bu noktadan yola çıkılarak Hamile Pilatesi programında hamilenin hormonal değişikliğine göre kişiye özel pilates programı oluşturuluyor. Hamileliğin 6. ayına kadar egzersizler doktor müsaadesi altında Hamile Pilatesi eğitimi almış eğitmenler tarafından haftada 3-4 gün ve 35-40 dakika veriliyor. Doğum sonrası ise egzersizlere 4-6 hafta sonra başlanabiliyor.

Pilatese hamilelik öncesi başlanmasının daha yararlı olacağına dikkat çeken Kemer Golf & Country Club Fitness & Wellness Center bünyesindeki Pilates Stüdyoları Master Eğitmeni Gerda Ergül, Hamile Pilatesi’nde hamilelik süresince vücudun salgıladığı relaxin hormonları eklem ve kaslarda gevşeme yarattığı için amacın esnemeye yönelik değil, daha çok denge ve güçlendirmeye yönelik olması gerektiğini vurguluyor. Ergül, karın bölgesinin ise çok hafif ve özenle çalıştırılması gerektiğini belirtiyor.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu