[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13663  22-04-2009 23:43 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Gebeliğin son üç ayını rahat geçirmenin yöntemleri!

Son üç ayda anne ne yemeli? Nasıl uyumalı?


Son üç aylık dönem, 26 ile 40. haftalar arası, artık bebeğin hızlı bir şekilde büyümeye ve kilo almaya başladığı, bebeğin beyin ve akciğerlerinin olgunlaşmaya başladığı yani ufacık birkaç hücreden oluşan bir embriyoyken artık aramıza katılmaya hazır bir bebek haline geldiği bir dönemdir.
Duyuların gelişimi
Bu dönemde, bebeğin bütün duyuları gelişmiş oluyor ve baya haraketli bir şekilde annesini varlığından haberdar ediyor.
Bebek, annesinden bütün besin maddelerini düzenli olarak alır. Anne adayı bu besin maddelerini düzenli olarak yerine koyamadığı zaman bebek bunları anne adayını tüketerek alacaktır. Bebek sadece Omega-3’ü anne adayından bu şekilde alamamaktadır. Anne adayı almazsa bebek Omega-3 alamamaktadır. Bu yüzden hamilelikte balık-ceviz-ıspanak üçlüsünün önemini birkez daha vurgulamak gerekiyor. Anne adayı mutlaka hamilelik süresince bu besinleri bebeğin gelişimi için tüketmelidir. Bebek artık yavaş yavaş doğuma yaklaşıyor...
Anne adayındaki gelişmeler
Anne adayında, fiziksel olarak karnın büyümesiyle ve dolayısıyla kan hacminin artmasıyla, artık yavaş yavaş damarlara baskı nedeniyle ayaklarda şişmeler meydana gelebilir. Bu baskı nedeniyle mideden yemek borusuna asit kaçağı olduğundan mide yanması olur ki anne adayları bunu saçlanmadan dolayı mide yanması olarak nitelerler ki yanlış bir düşüncedir. Mide yanmaları baskı nedeniyle olmaktadır.
32.haftada doğum iznine ayrılın!
Rahmin baskısına bağlı olarak varis meydana gelebilir. Basurlar belirginleşebilir veya meydana gelebilir. İdrara sık çıkma meydana gelebilir. Yorgunluk ve bel ağrısı meydana gelebilir. Anne adayı kendisini bu şikayetlerin içinde bulabilir. O yüzden anne adaylarına önerimiz 32.haftaya gelindiğinde doğum iznine ayrılmak. Ev hanımları için önerimizde çok ağır ev işlerinden kaçınmaları.
Sol yanınıza yatın
Anne adayı ağırlaştığı için yaptığı her hareket ona yorgunluk ve nefes darlığı olarak geri dönecektir. Bunları iyi algılamak ve bu dönemde istirahat etmek gerekir. Bu dönemde en doğru pozisyon sola doğru yatmaktır. Sol yanınıza yattığınız zaman bütün büyük damarlardaki baskıyı ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Kalbe geri dönen büyük damarlar sağ tarafta bu yüzden bebekle birlikte rahimi sola yatırırsanız o taraf serbestleşmiş olacağı için bebeğe giden kan akışını da rahatlatmış olursunuz. Bu şekilde solunuza yatarsanız varis ve bağsur gibi şikayetleriniz de yüksek oranla azalmış olacaktır. Tabii ki uykudayken bunu kontrol edemeyeceğimiz için günlük önerdiğimiz istirahat vakti olan iki saatte anne adayına sol yanına yatmasını tavsiye ediyoruz. Uykuda vücut bunu kendi belirliyor.
Gündüz uykuları devereye girmeli
Uykusuzluk şikayeti de belirgin hale gelebilir. Bu yüzden gündüz uykusunu da devreye sokmak lazım. Anne adayları, kafeinli içecekleri hiç içmemeliler. Gece yatmaya yakın dönemde sıvı almamaya dikkat etmeliler. Eğer yatak dar geliyorsa, baba adayına salonun yolu gözükmüş demektir çünkü hamileliğin son zamanlarında anne adayının yatakta yanlız yatması büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Baba adaylarının da buna anlayış göstermeleri gerekiyor. Bu dönemde artık doğum hazırlıkları yapılmalı ve anne adayı rahat bir doğuma psikolojik olarak da hem doktoru hem ailesinin desteğiyle hazırlanmalıdır.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu