[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13653  22-04-2009 23:23 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Fotojenik olmanın kesin yolu!

24 saat içinde 30 kilo zayıflamanız da mümkün, dünyanın en güzel kızı olmanız da!


Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren Facebook, genç girişimcilere ilginç bir iş dalında ilham verdi. Fotojenik olmayan kişilerin Facebook profillerine resim koyarken sıkıntı çektiğini farkeden girişimciler, internet üzerinden fotoğraf rötuşu yapan bir site açtılar.

Resimrotus.com adlı web sitesi, fotoğraflar üzerinde her türlü rötuş işlemini gerçekleştirerek, özellikle Facebook kullanıcılarını büyük bir dertten kurtarıyor.

Resimler üzerinde yapılan teknik işlemlerle, kilolu bir kişi istenildiği kadar zayıf bir görünüme kavuşurken, burundan dudaklara kadar pek çok bedensel özellik kullanıcının arzu ettiği şekilde değiştirilebiliyor.

Sitenin ortaya çıkış hikayesi de en az kapsamı kadar ilginç! Resimrotus.com’un kurucu ortaklarından Alptekin Gündüz’ü bu iş dalına yönelten, kız arkadaşlarının Facebook’taki davranışları gözlemlemek olmuş. Kendilerini fotojenik bulmayan arkadaşlarının Facebook profillerine resim yüklemediğini farkeden Gündüz, bunun nedenlerini araştırmaya başlayınca kadınların ciddi boyutlarda stres yaşadığını görmüş. Kimi kadınlar fotoğraflarda çok kilolu çıkmaktan şikayet ediyormuş, kimileri de yüzlerindeki sivilcelerden ya da yüz hatlarındaki bazı detayların istedikleri gibi görünmemesinden. Bu ihtiyaç tespitini yaptıktan sonra geriye tek bir konu kalmış: internet kullanıcılarına istedikleri çözümü sunmak...



Resimrotus.com, aslında tam da internet girişimciliğinin sınır tanımaz ruhunu yansıtıyor. Sitenin prodüksiyon direktörlüğünü dünyanın diğer bir ucundan, Avustralya’dan bir Türk grafiker üstlenmiş. Çalışmalara Sidney’den katılan Ebru Arda, siteye yapılan başvuruların ağırlıklı olarak 25 yaş üstü kadınlardan geldiğini belirterek, müşterilerin özellikle yüzlerindeki kırışıklıkları ve izleri yok ettirmek istediğini vurguluyor. Resimlerde zayıf görünme talebinin yoğunluğuna da dikkat çeken Arda, en büyük şikayetlerinin ise ne istediğini bilmeden "Beni değiştirin" diyen internet kullanıcıları olduğunu söylüyor.

Sitede, fotoğraf manipülasyonu olarak adlandırılan işlemler de yapılabiliyor. Bu konuda tek sınır ise müşterilerin hayalgücü. Kimileri tropikal sahillerde çekilen bir fotoğrafa montajlanıyor, kimileri bir film karesine ekleniyor. Kısacası artık istediğiniz anda 30 kilo zayıf görünüp, kafanıza estiğinde de Süpermen kıyafetli bir resme sahip olabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey resimrotus.com’a girerek ne istediğinizi bildirmek.


__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu