[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #1579  20-03-2007 16:56 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Pardus 2007.1 Felis chaus

Tıkla indir
Pardus Nedir?
Pardus, TÜBİTAK-UEKAE ( Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü ) bünyesinde yürütülen bir işletim sistemi geliştirme projesidir. Pardus açık kaynak kodlu ve GPL (GNU Genel Kamu Lisansı) ile dağıtılan bir özgür yazılımdır.

Özgür yazılımlar kullanıcılarına diledikleri gibi çalıştırma, çoğaltma, inceleme ve değiştirme, ve yeniden dağıtma özgürlüklerini koşulsuz olarak verirler. Bu özgürlükler sayesinde kapalı kodlu ve sahipli yazılımlara göre daha fazla güvenlik, esneklik ve tasarruf sağlarlar.

Pardus Hakkında ...

... Özgürdür
Lisansı sizi kısıtlamaz, üreticiyi sizden korumak için değil sizin haklarınızı korumak için tasarlanmıştır.

... Türkçe sever
Çekinmeden Türk alfabesinin tüm harflerini kullanabilirsiniz. Yazım ve sözlük denetimi yapar, sizi güzel bir Türkçe kullanmaya teşvik eder.

... Virüslere geçit vermez
İnternet'ten gelen her dosyayı kontrolden geçirmekle, ya da virüs bulaşmış bilgisayarınızı temizlemekle zaman kaybetmezsiniz.

... Hızlı kurulur
30 dakikada yüklenir. Tek kurulum işlemiyle bilgisayarınıza ofis yazılımı, İnternet gezgini, sohbet programı gibi gerekli bütün programlar da yüklenir.

... Kolay kullanılır
Grafik arayüzleri, menüleri, ikonları ile aklınıza ve güdülerinize hitap eder. Kullanmak için bilgisayar öğrenmek, ikinci bir dil bilmek ya da uzun eğitimlerden geçmek gerekmez.

... Tamdır
Bir masaüstü kullanıcısının gereksinim duyacağı her türlü yazılım Kurulum CD'si içinde mevcuttur. İnternet araçları, ofis paketi, her türlü resim, müzik, film için oynatıcı ve düzenleyiciler, oyunlar, aklınıza ne gelirse...

... Özelleştirilebilir
Sistemi, kendi beğeninize göre özgürce değiştirebilirsiniz. Hem görünüş, hem de davranış açısından. Tek sınır, hayal gücünüzdür.

... Şeffaftır
Kaynak kodlarını kendi ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilir, kendi dağıtımınızı üretebilirsiniz. Ne yaptığını ve ne yapmadığını kaynak koduna bakarak bilirsiniz.

... Çok dil bilir
Ayrı ayrı CD'ler ile tekrar yükleme yapmadan, iki dokunuşla Türkçe'den İngilizce'ye dönüşür. Herhangi başka bir dilin desteğini eklemek de son derece kolaydır.

... Eğlencelidir
Kaptan Masaüstü, PiSi ve ÇOMAR ile bilgisayar kullanmanın keyfini, tam Türkçe desteği ile bilgisayarınızı kendi dilinizde kullanmanın kolaylığını yaşarsınız.



Pardus 2007.1 Felis chaus Sürüm Notları
Pardus işletim sistemi; kurulum ve kullanım kolaylığı ile, KDE masaüstü ortamında sağladığı kullanışlı, uyumlu ve güvenli birçok geliştirme ile karşınızda. Pardus ile internete bağlanabilir, e-postalarınızı okuyabilir, dostlarınızla güvenli bir şekilde iletişim kurabilir, müzik dinlerken ya da film izlerken bilgisayarınızın çokluortam yeteneklerini sonuna kadar kullanabilirsiniz.

Önerilerde bulunmak
Pardus'la ilgili hata önerilerinizi iletmek için Pardus hata bildirim sistemini (http://hata.pardus.org.tr) kullanabilirsiniz. Bir sorunu raporlamak, yeni bir paket önerisi yapmak, yeni sürümde bir özelliği talep etmek gibi konularda vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederiz.

Pardus 2007.1 Felis chaus'a hoşgeldiniz
Pardus 2007 için yayımlanan, K Masaüstü Ortamı KDE üzerinde geliştirilmiş birçok kullanışlı, birbiriyle uyumlu ve güvenli program içeren, kolay kurulum ve kullanım sunan işletim sisteminizin bakım sürümü Pardus 2007.1 Felis chaus'a hoşgeldiniz.

Pardus ile internete bağlanabilir, e-postalarınızı okuyabilir, güvenli bir şekilde arkadaşlarınızla iletişim kurabilir, müzik dinleyerek ve filmler izleyerek bilgisayarınızın çoklu ortam kapasitesinin keyfini sürebilirsiniz. Bir bilgisayardan beklentilerinize Pardus 2007.1'in nasıl karşılık vereceğini keşfetmek için lütfen www.pardus.org.tr adresini ziyaret edin.

1.1 Geri bildirim
Pardus ile ilgili önerileriniz, düzelttiğiniz hata, ya da yeni bir hata bilgisi için bugs.pardus.org.tr Pardus hata takip sistemini kullanabilirsiniz. Kullanıcılarımız ve geliştiricilerimize, bu sürüm için bildirecekleri hata raporları, ilgili düzeltmeler, yeni paket veya özellik önerileri için teşekkür ederiz.

Ayrıca, Pardus 2007.1 ile birlikte gelen geri bildirim uygulamasını kullanarak da Pardus hakkında fikirlerinizi internet üzerinden yollayabilirsiniz.

Temel özellikler
Bu kısım Pardus 2007.1'in ortaya koyduğu özellikleri tanıtır. Pardus 2007.1 temel olarak bir hata düzeltme sürümüdür, çeviri güncellemeleri ve Pardus 2007'ye eklenen küçük eklentilerden oluşur.

2.1 Masaüstü kullanışlılığı (KDE 3.5.6)
Pardus 2007.1 şimdi kullanıcılarına, daha kararlı, çevirileri tamamlanmış ve alt yapısının yanında göze de hitap eden KDE 3.5.6'yı sunuyor. Bu paket, Pardus 2007 kullanıcılarına da Pardus paket yöneticisi aracılığıyla dağıtılmaktadır.
2.2 Ağ Yöneticisi için WPA desteği
Ağ yöneticisi uygulaması artık WPA desteği ile birlikte geliyor ve kablosuz ağların durumunu güzel bir arayüzle gösteriyor. Bu Pardus 2007'den beri en çok istenen özelliklerden biriydi.
2.3 Geliştirilmiş paket yönetim sistemi
Pardus paket yöneticisi (PiSi) 1.1.1 sürümüne ulaştı. Bu versiyonla daha etkili aramalar yapılabiliyor ve depo güncellemeleri fazında %40'tan fazla hızlanma var. Şimdi kullanıcılar depo güncellemelerindeki hızlanmadan ve paket isimlerinde büyük/küçük harf duyarlılığı olmadan arama yapabilme özelliğinden, ayrıca özet ve açıklama bilgisinden yararlanabilecekler.
2.4 Paket güncellemeleri
mplayer, spamasassin, clamav, ImageMagick, nexuiz, wireshark, çekirdek ve diğer paketler için Pardus 2007 dalındaki birçok güvenlik güncellemesi 2007.1'e uygulandı. Buna ek olarak, 280'den fazla paket güncellendi ve tüm bu güncellemeler 2007.1'e eklendi.
2.5 Daha fazla dil desteği
Pardus 2007 İngilizce, Türkçe, Almanca, İspanyolca ve Hollandaca dillerini kurulum aşamasından masaüstü ortamına kadar destekliyordu. Şimdi, Pardus 2007.1 Brezilya Portekizcesi'ni baştan sona destekliyor.

Pardus 2007.1'den sonra daha fazla dil desteği gelmeye devam edecek.

Kurulum gereksinimleri
Pardus'u ortalama bir donanımda çalıştırabilirsiniz. Etkili bir performans için en az 512 MB RAM (bellek) ve 1200 MHz işlemci öneriyoruz. Pardus 2007.1 için asgari ve tavsiye edilen donanım gereksinimleri şöyle:

256 MB bellek (512 MB tavsiye edilir)
800 MHz Intel veya AMD işlemci (1200 MHz tavsiye edilir)
En az 4 GB boş disk alanı (10 GB tavsiye edilir)

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu