[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #12974  07-04-2009 16:13 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Aleste Başarılı Olma Yolları:

Ales de belirleyici unsurlar:

1)Motivasyon:sınava hazırlık sürecinde kişi sınavı ciddiyetsiz çalışırsa sınav günü kendi başarısını kendi düşürmüş olur.Kendim bizzat deneyimledim.Ciddiyetle hazırlanılan aleste başarı daha yüksektir.O zaman sınav günü hiçbir şeyin senin dikkatinin dağıtmasına izin vermezsin çünkü önemini çok önceden idrak etmişsindir.Sınav günkü psikoloji etkiliyor dedikleri bu olmasa gerek!!!!

2)Zaman:Aleste belirliyici bir hususta zamandır.Bu sebepten denemeler çözülürken sanki gerçek sınavdaymış gibi süre tutarak ciddiyetle çözülmelidir.Sınav günü bu şekilde çalışmış olana arkadaşım kolaylığını görecektir.

3))Çalışma sistemi:Ales soruları soru tarzı ve çeldiricileriyle birlikte her sene benzerlik gösterir,bu hususta çıkmış soruları çözmek ve özellikle türkçe mantık ve paragraf sorularındaki soru tarzını irdelemek önemlidir.

4)Konu eksiklikleri:Türkçeden mantık soruları belirleyici sorulardır.Ama söylendiği kadar zor değildir hatta çıkmış ales sorularını çözmüş mantığını kavramış arkadaşımın rahatlıkla çözeceği düzeydedir.

Matematiği orta düzeyde olanlar aleste çıkmış sorular ve geometri konu çalışıma ağırlık verebilirler.Matemiği zayıf olanlar süreleri kısıtlı ise konu çalışımı ve aleste çımış çözümlü matematik sorularını çözebilirler.

tek kitapçık durumuna da değinecek olursak kitapçıklar aytrı veriliyormuş gibi zamanı sözel ve sayısalı eşit bölmek öncelikle önemlidir.Ama sözelciler için matenmatiğin 10-15 dk sözelde kullanmaları onlar için artı olacaktır.

başarılarrr

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu