[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #12073  31-12-2008 12:57 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Dmoz (ODP) dizinine site ekleme
Kategori: Dizinler — Etiketler: arama motoru, dizin, dmoz, dmoz editörleri, google, link ekle, odp, odp verisi, site ekle — admin @ 13:55
Dmoz, bir diğer adıyla ODP (Open directory project), insanlar tarafından yapılan bir web dizinidir. Dünyanın heryerinden yöneticisi (dmoz editörü denilir) bulunan, dizine önerilen siteleri onaylayan, reddeden ve kontrol eden, kısacası el ile moderasyon yapılan bir rehberdir dmoz.

Dmoz’a site eklemek neden önemlidir?

Bir çok arama motoru PageRankı yüksek olan Dmoz’u sürekli olarak tarar (indexler).
Bir çok site Dmoz verisi kullanır. Bu nedenle Odp verisi kullanan sitelerde siteniz de çıkacağından bunun nimetlerinden faydalanırsınız.
Dmoz’a eklenen siteler gerek içerik ve gerekse tasarım açısından kaliteli sitelerdir. Kalitesiz ve içerikten yoksun siteler zaten dizine kabul edilmez. Bu tip linkler daha önceden eklenmiş olsa da dizinden kaldırılır.
Bir çok site değerlendirme ajanı, kodu veya sitesi sitenin dmoz’a kayıtlı olup olmadığına bakar ve ona göre siteye not verir.
Peki dmoz’a site nasıl eklenir?

Öncelikle sitenizin içeriğinin tamam, tasarımının ise düzgün olduğuna emin olun. Siteyi açtığınız gibi veya çok kısıtlı bir bilgi ekledikten hemen sonra dmoz’a başvuru yapmayın. Özellikle içerik yönünden sitenizin doyurucu ve kaliteli bilgi içerdiğini kontrol etmelisiniz. Aksi takdirde yetersiz içerik nedeniyle dmoz kayıt talebiniz kabul edilmeyebilir. Bu nedenle size önerim sitenizi öncelikle arama motorlarının sitenize ziyaretçi yollayacak kadar ilgi çekici bulup bulmadığını kendi kendinize test etmenizdir. Arama motorları sitenizi ilgi çekici bulmadıysa (çok az ziyaretçi gönderiyorsa) kanımca bekleyip, daha sonra sitenizi dmoz’a kayıt için hazırlamaya devam etmelisiniz.

Sitenizi eklemek istediğiniz ve sitenizin içeriğine uygun ODP kategorisini bulmalısınız. (İlgili olmayan kategorilere yapılan site kayıt müracaatları genellikle kabul edilmemektedir)

Sitenizle alakalı kategorideki sitelere bakınız. Kendi kendinize şunu sorun; “Benim sitem benzer sitelere göre ne durumda?” Yukarıda özetlediğimiz gibi içeriğiniz kaliteli ve özgün mü? Yoksa sağdan soldan alıntılar, tekrarlanan kelimeler veya ilgisiz içerikle mi dolu? DMOZ editörleri şuna değer verir ve kendilerine şu soruyu sorarlar; “Bu site dizine ek bir değer katar mı? Yoksa diğerlerinin bir benzeri mi?”

Yukarıdakilerin hepsi tamam diyorsanız, ilgili kategoriye site ekleme talebinde bulunabilirsiniz. Tabi verdiğiniz bilgilerin doğru olmasına, imla kurallarına uymasına, tekrarlanan kelimelerin olmamasına özen göstermelisiniz. Sitenizin adı ekleme.net ise açıklama kısmında defalarca bu kelimeyi kullanmamalısınız, metatag’lar doldurup, aralarına bir de virgül koyma hatasına asla düşmemelisiniz. Sade ve açıklayıcı bir bilgi yazmanız dmoz editörlerinin işini kolaylaştıracak, dizine kabul şansını arttıracaktır.

Kayıt talebinde bulunduktan sonra yapacağınız en önemli şey siteyi geliştirmeye devam etmekten başka “hiçbir şeydir”. Neden? Editörler sitenizi takibe alır, gelişimine bakar, üzerinde çalışıyorsanız, emek veriyorsanız kabul eder. Ayrıca üst üste site ekleme talebinde bulunanlardan açıkça söylemek gerekirse nefret ederler. Bu hatalara düşmemenizi dmoz’a kayıtın önemini de düşünerek dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Bu nedenle başvurudan sonra boş durmayıp, içerik ekleyip, sitenizi ilgili diğer dizinlere kayıt ettirmeye de zaman ayırmalısınız.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu