[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #11645  22-11-2008 11:11 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan Borovets Kayak Merkezi Hakkında
Borovets Kayak Merkezi

Borovets Kayak Merkezi Balkan Yarımadasında, Rila Dağları`nın kuzey eteklerinde sıralanmış olan çam ağaçları arasındaki Bulgaristan`ın en büyük kayak merkezlerinden biridir.

İstanbul`dan 550 km. mesafede, Sofya`dan, 1 saat 15 dakika süren bir transferle Borovets Kayak Merkezine varılır.

Borovets Kayak ve Snowboard Pistleri

Borovets Kayak Merkezi`nde değişik zorluk seviyelerinde (5 kolay, 13 orta, 2 zor) 20 kayak pisti bulunmaktadır. Aynı zamanda snowboard yapanların da tercih ettiği sayılı kayak bölgelerinden biridir. Dilerseniz 1300 metrede bulunan oteller bölgesindeki pistlerde, dilerseniz Samokov otelin tam karşısında bulunan Gondol sayesinde 2560 metre zirvede kayak alternatifleri sunulmaktadır. Pist bölgesinde bulunan cafelerde siz sıcak şarabınızı yudumlarken ailenizin profesyonel kayakçılardan oluşan kayak eğitmenleri eşliğinde kayak yapmasını gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz.

Borovets, Bansko ile Birlikte Balkanlar`ın en gelişmiş kayak bölgesidir. Olimpiyat oyunları düzenlemek maksadıyla geliştirilen en uzun pistin 6 km., toplam 45 km. uzunluğundaki pistleri ve 15 ayrı lift (1 gondol, 2 telesiyej, 12 teleski) ile sıra beklemeden, zaman kaybetmeden kolayca erişilen pistler sayesinde kayakçılara tarif edilemez bir kayak imkanı sunulmaktadır. Yıllık ortalama 5.5 C° hava sıcaklığındaki Borovets`de kışlar ılımlı bir iklimde ve yaklaşık 150 gün boyunca bol kar yağışı olmaktadır. Aynı zamanda bölgede suni kar makinaları faaliyet göstermekte ve pistler sürekli bakım altında tutulmaktadır.


Borovets`te Gece Hayatı ve Yemek

Borovets Kayak Merkezi olduğu kadar da Bulgaristan`ın önemli eğlence merkezlerinden biridir. Yıl boyunca Avrupa Birliği ülkelerinin tur operatörleri tarafından düzenlenen turlar ile Avrupa`nın birçok şehrinden gelen turistler farklı bir ambians yaratmaktadırlar. Seçkin gece kulüpleri, barlar, karaoke barlar ile her yaşa ve her kitleye hitap eden farklı müzik ve aktiviteleriyle, sabaha kadar süren eğlenceli şovlar sunmaktadır. Bonkers, Buzzbar, Black Tiger, Samakov Night Club, Rila Night Club sizlere önerebileceğimiz mekanlardan sadece birkaçı. Casino, Çeşitli Bar, Şarap evleri ve restaurantların yanısıra atlı kızak turları da yapılmaktadır.

__________________
Çevirimiçi durumu