[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #11643  22-11-2008 11:11 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan` ın Spa ve Termal Başkenti Velingrad
Bulgaristan’ın SPA başkenti - Velingrad
Bulgaristan` da SPA turizmini geliştiren yerleşim merkezleri fazladır, ancak yalnız Velingrad şehri Bulgaristan’ın SPA başkenti olarak kabul edilir. Rodoplar’ın tatil kenti, benzersiz zenginliği- şifalı kaynak suları ve Rodoplar’ın el değmemiş güzel doğası sayesinde turist ve yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Yeşillikler içindeki Velingrad şehrinde, son yıllarda yoğun inşaat çalışmaları seyrediyor. Modern oteller art arda yapılıyor.
Tüm otellerde açık kaplıca havuzları ve bu yerler için vazgeçilmez olan SPA merkezleri mevcut. Ev ortamında kalmayı tercih ediyorsanız, aile otellerinde uygun fiyata kalabilirsiniz.
Velingrad Belediye Başkan Yardımcısı Valentina Tsvetanova, 80’nin üzerinde şifalı kaynaklarına sahip olan Velingrad, Bulgaristan’ın en ünlü SPA merkezlerinden biri olduğunu söylüyor.
“Son zamanlarda SPA turizmi büyük kazanç sağlayan bir sektöre dönüştü ve 4-5 yıldızlı iyi otellerimizle övünebiliriz. Maden suları, çam ağaçlarına kokan hava, güneşli günler ve vadide rüzgarın esmemesi Velingrad’ın öncelikleridir ve şehri ziyaret eden binlerce misafir tarafından değer buluyor. Şehirde, yılda ortalama %50-%60’ı dolu olan 3 500 yatak mevcut. 2008 yaz sezonu başarılı bir şekilde başladı. Şehirde, normal şartlarda, hafta sonları için boş yer bulunması zordur, şu an ise hafta içi de doludur ve önceden rezervasyon yapmadıysanız yer bulmanız nerdeyse imkansızdır.
Yaz sıcaklıklarında en kalabalık yerler, kuşkusuz şehrin ve yerli SPA merkezlerinin açık yüzme havuzlarıdır. Sağlık ve güzellik mabetlerinin sessiz odalarında insan relaks olabilir ve kendisini uzmanların ellerine bırakabilir. Velingrad otelleri, çeşitli zayıflama, güzellik, gençleştirme SPA prosedürlerini sunmada yarışıyorlar. Bulgaristan Otelciler ve Restorancılar Birliği tarafından ülkemizin en iyi SPA merkezlerinden biri olarak ilan edilen “Rich” otelinde, cilde iyi gelen çikolata terapisi, zayıflamak için pirinç aplikasyonları, Kleopatra’nın meşhur süt banyoları ve bazı Bulgar sağlık ve güzellik reçetelerini deneyebilirsiniz. Bunlar arasında “şifa otu” banyoları da yer alıyor.
Otelde masör olarak çalışan Katerina Duzova, “ şifalı otların kullanıldığı aroma banyolarını tek ya da çift kişilik sunduklarını söylüyor ve devamla:
Katerina Duzova, bu tür terapide meyve ve şampanya da ikram edildiğini belirtiyor. “Prosedür bir saat sürüyor. Mursala çayının Bulgar viagrası olduğunu biliyoruz. Mursala çayı sinir sistemine iyi geliyor. Lavanta, vanilya, portakal, akasya yağlarının kullanıldığı masaj şeklinde aroma terapiler de uyguluyoruz. Şehirdeki diğer SPA merkezlerinde olduğu gibi, bizim merkezimiz de hafta sonunda dolup taşıyor. İnsanlar büyük bir keyifle bizi ziyaret ediyor ve buradan dinlenmiş, mutlu olarak ayrılıyorlar

__________________
Çevirimiçi durumu