[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #11641  22-11-2008 11:10 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan` ın yeni Doğa Turizm Merkezi Balkaniya
Turizm Bölgesi Balkaniya

Karadeniz’in ılık suları, acımasız Temmuz sıcaklıklarında tek sığınak bulabileceğimiz yer değildir. Koca Balkan’ın asırlık ormanlarının gölgesini tercih ederseniz - başka bir kurtuluş yolu da var. Koca Balkan’ın orta kısımlarında, Balkaniya turizm bölgesinin bulunduğu yerde, sizi serin kucağına alacak bir kaç şehir ve balkanın içinde kaybolan köyleri keşfedeceksiniz.

Köylerimizde insanlar kır işlerinde, şehirlerimizdeki insanlar ise betonlu şehir cünglalarda sıcaklıklardan ve günlük stresten zayıf düşerken, Koca Balkanın kalbinde serinlik ve rahatlık seyrediyor. Sessiz dağa yamaçlarının sakin duruşunu yalnız kuş sesleri ve buz gibi çay sularının coşkulu akması bozuyor. Zaman zaman soğuk rüzgar, çam ağaçlarının kokusunu her tarafa yayıp ağaç dallarını sallıyor.
Böyle bir yerde temiz dağa havasını teneffüs ederken, yakınınızda insan sesi duymanız da mümkündür. Sadece Bulgarlar değil, yabancılar da Koca Balkanın doğal güzelliğine hayran kalıyorlar. Koca Balkanın orta kısmında, Balkaniya olarak adlandırılan ve üç belediyeden Teteven, Troyan ve Apriltsi’den oluşan, turizm bakımından en iyi yapılandırılmış bölge bulunuyor.

Son yıllarda, bölgedeki yerleşim merkezlerinde, kaynak su havuzlarıyla donatılmış bir çok aile oteli inşa edildi. Teteven şehri yakınlarındaki Ribaritsa köyünde gerçek bir turizm patlaması yaşandı. Şirin otellerin yanı sıra jeep ile geziler, çim üzerinde kayak, balık piknikleri gibi yeni atraksiyonlar gittikçe daha fazla turist kazandırıyor. Teteven Belediyesi, geçen sene içersinde 65 000 misafir ağırlamıştır.
Bu yaz ilginin daha da büyük olması bekleniyor. Teteven Belediyesi Turizm Bürosu yetkilisine sözü veriyoruz:
Görevli Milanka Trifonova, son yıllarda yalnız yaz sezonunda değil yıl boyunca turizmin yoğun olduğunu anlatıyor. “Turistlerin büyük çoğunluğu aile villa ve otellerinde kalıyor. Özel villalar, daha sakin ve müstakil olmasından dolayı tercih ediliyorlar. Aynı zamanda misafirlerimizi, farklı eğlence programlarıyla daha uzun zaman ağırlamak istiyoruz. Gerçek şudur ki, şuan yeteri kadar otellerimiz var ve bundan sonra hizmet kalitesinin iyileştirilmesini kendimize hedef belirledik. İnsanlar, burayı öncelikle doğadan dolayı tercih ediyorlar. Fransa, İngiltere ve Almanya’dan gruplar, dağ evlerinin daimi müşterileridir. Turistler, Teteven şehrinin 30 km. uzaklığından bulunan Sieva dupka mağrasını ve deve kuşu çiftliğini ziyaret ediyorlar. Tabi ki bizim bölgemiz balıkçılar için bir cennettir. Balık havuzlarında sürekli sürekli balık barındırılıyor. Stara Ribaritsa yerleşim merkezinde binicilik yapabileceğiniz at merkezi var.”
Apriltsi şehrinde buggi olarak bilinen ATV gezileri ünlüdür. Kiraya verilen (İngilizce: All Terrain Vehicle) dört tekerlek üzerinde hareket eden, içten yanmalı motorla güç alan tek ya da çift kişilik, her türlü zeminde yol alabilen bir araçtır. Stara Planina’nın en erişilmez yerlerinde korkmadan binebileceğiniz, safari zevki yaşayacağınız, bolca keyif alacağınız bir atv motor ile ulaşabilirsiniz. Apriltsi şehri, Koca Balkan Milli parkı’nın hemen yakınında bulunuyor.
Şipkovo ve Çiftlik köyleri şifalı kaynak sularıyla turistleri çekiyor. Yurttan ve yurt dışından misafirler yerel spa merkezlerini dolduruyor.
Bu yazdan itibaren, Dılbok dol adlı şirin köyümüzde yeni bir etnograf merkezi açıldı. Sahibi Emil Peykovski’nin, art turizm olarak adlandırılan turizmi geliştirme niyeti ve isteği var. Emil Peykovski, Dılbok Dol’da bizim bölgemize has bir mimaride inşaa edilen evleri, geçmişe ait görünümlerini korumaya gayret ederek restore ettik “diyor ve devamla “Troyan şehri ve yakınındaki köyler, sanat merkezidir, ve bölgemizde dinlenen insanlar yerel insanların halen uğraştığı çömlekçilik, nalburculuk, ağaç oymacılığını yakından tanıyabilir. Bu amaçla , bu sanatların incelikleri konusunda eğitim alınabilecek küçük imalathaneler hazırlıyoruz” diye sözlerine son veriyor Emil Peykovski.

__________________
Çevirimiçi durumu