[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #1037  11-03-2007 11:55 GMT+2 saat  

asi_kiz16


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 50.8%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 443
Şehir: osmanýyee
Ülke:
Meslek:
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Kalp hastalıkları gençleri de vuruyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahir Yağdı, yaşlı hastalığı olarak bilinen kalp hastalıklarının artık gençleri de etkilediğini belirtti.

Yağdı, yaptığı yazılı açıklamada, kalp hastalıklarının önceki yıllarda 50 yaşlarından sonra başlarken, şimdi by-pass yaşının 35'lere kadar indiğine dikkati çekti.
Kimsenin yaşına güvenerek, ''Ben gencim, bende kalp olmaz'' dememesi gerektiğini belirten Yağdı, kalbi yoran nedenleri şöyle sıraladı: ''Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak tanı yöntemleri sık olarak kullanılmaya başlandı. Bu durumda kalp hastalıkları daha yaygın olarak teşhis edilebiliyor. Fast food beslenme alışkanlıkları, yaygın sigara ve alkol tüketimi, stres, hareketsiz yaşam biçimi kalp hastalıklarını artırmaktadır. Kalp hastalıklarından korunmak yaşam şeklinin değiştirilmesiyle mümkün olabilecektir. Düzenli egzersiz alışkanlığı kişileri kalp hastalıklarından koruyan etkenlerin başında gelmektedir.''
Süreklilik taşıyan göğüs ağrısı, göğüste yanma hissi, çabuk yorulma, sol kolda uyuşma gibi şikayetleri olan kişilerin mutlaka bir kardiyoloji hekimine başvurması gerektiğini kaydeden Yağdı, 45 yaşın altındaki genç kesimde de kalp hastalıklarına çok sık rastlamaya başladıklarını, bu nedenle vakit kaybetmeden gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynakaber7com :: Kalp hastalıkları gençleri de vuruyor

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (05-04-2008 19:43 GMT+2 saat, ago)
__________________
evet ne var güLen maskeLerin arkasında ağLarken yakaLandım
evet ne var hem oyundum hem oyunumu bozandım
evet ne var yüzLerce kez seviLdim aLdatıLdım
evet ne var kimi zaman asi kız, kimi zaman poLyannaydım
evet ne var kimi zaman sımardım sımartıLdım.
evet ne var çamurdan insanLar, sana
Çevirimiçi durumu