[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #9173  08-04-2008 21:02 GMT+2 saat  

zeambing

Aktif Üye

Tecrübe Puanı.: 68.1%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 1051
Ülke:
Meslek: 3 kilo 1 milyoncu
Facebook'ta Paylaş

Format Nasıl Atılır? Format atma yöntemleri Format Atmak Bilgisayar formatlama
Öncelikle videoda anlatıma cd takmaktan başlamış.Bu işlemden önce BIOS a girerek (Advanced setup)boot ayarlarından dvd-cd-rom u 1.ye alarak harddiskimizi 2. ye alarak 3. yede floppy kalıyor ayarlarımızı yaptıktan sonra kaydederek BIOS tan çıktıktan sonra windows cd mizi cd-rom a koyarak bilgisyaarımızı yeniden başlatalım.Karşımıza Press any key to boot from CD yazısı gelecek yani cd den önyüklemeyi başlatmak için bir tuşa basın diyecek bizde bir tuşa basarak devam edeceğiz.Daha sonra karşımıza kurtarma sistemini çalıştırmak için F2 ye Sata sürücüsü yüklemek için ise F6 yaz basamamız söylenecek SATA sürücüsü yüklemek bize kalmış. daha sonra bize bilgisayarımızda kurulu olan bir windows daha olduğunu söyleyecek bizde enter diyerek kurluma devam edeceğiz.İlerleyen ekranda bize anlaşma sunacak F8 e basarak anlaşmayı kabul edip HDD mizin bölümlerine geçerek hangi bölümün ne kadar büyüklükte olduğunu görünce hangi bölümüze kuracaksak (örn. C) c nin üstüne gelerek menüden okuyup hangi işlemi yapacağımızı belirledikten sonra (D SİLME ) D ye ardında onaylamak için ENTER e ve enson olarakta L ye basarak c bölümüzün silme işlemini başarıyla yaptık.Şimdi ise yeni bir bölüm oluşturmamız için (C) C ye basarak bölümün büyüklüğünü yazıyoruz ve bölüm oluşturuyoruz.(EĞER İKİ TANE BÖLÜM OLAN HARDDİSKİMİZİ 1 BÖLÜM OLARAK FORMATLAYACAKSAK İKİ BÖLÜMÜDE SİLEREK SADECE 1 TANE BÖLÜM OLUŞTURMAMIZ LAZIM).Oluşturduğumuz bölümü biçimlendirmek için bir sonraki ekrana geçtikten sonra biçimlendire tarzını soracak bizde NTFS yi seçicez.Bize iki tane NTFS biçimlendirme şekli soracak YAVAŞ VE ÇABUK olarak biz en iyisi olsun diye yavaşı seçeceğiz.Biraz uzun ancak beklemeye değer.Daha sonra biçimlendirme bitince kur dosyaları kopyalayacak ve ardından bilgisayarımızı baştan başlatacak.Ancak EN ÖNEMLİ nokta olarak burası karşımıza CD DEN ÖN YÜKLEMEYİ BAŞLATMAK İÇİN BİR TUŞA BASINIZ..... YAZISI ÇIKINCA BU sefer basmayacağız.Ve bilgisayarımız açılıyormuş gibi yapacak ve kuruluma devam edecek.Kurulumda karşımıza bölge,dil,klavye gibi seçenekler çıkacak istediğimiz gibi ayarlayıp windows key ini girdikten sonra kurulum devam edecek.Ve karşımıza bir pencere daha çıktığında bize ağ soracak burayıda atlattıktan sonra kurulumumuz neredeyse bitti.Ve enson karşımıza ayar ekranı gelecek (kurulum bitince) ve bize güncelleştirmeleri,kayıt olmak istediğimizi,internet ayarları gibi sorular soracak dilediğiniz gibi ayarlayıp kurulumu bitirin.Yeni Windows XP miz hazır.Şimdi gene bilgisayarımızı baştan başlatıp BIOS a girerek boot ayarlarını 1. ye hdd 2. ye cd rom 3. ye floppy olarak ayarladıktan sonra kaydedip çıkalım.Ve bilgisyarımız açılında grekli driver ve rogramlarımızı yükleyelim. Anlatım tamamı ile bana Aittir.Sadece Video Alıntıdır.(O da görsel bir anlatım olsun diye)

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (11-08-2008 20:09 GMT+2 saat, ago)

Yazar Mesaj   #9174  08-04-2008 21:31 GMT+2 saat  

cincancon

Huzuristan Üyesi

Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Meslek:
TEŞEKKÜR EDERİM

Yazar Mesaj   #9186  09-04-2008 21:03 GMT+2 saat  

zeambing

Aktif Üye

Mesaj 1051
Ülke:
Facebook'ta Paylaş
Ne demek beyler bildiğimiz şeyleri sizden mi saklıcaz

Yazar Mesaj   #10191  02-06-2008 15:39 GMT+2 saat  

*&Gl@dY@To®&*

Huzuristan Üyesi

Tecrübe Puanı.: 40.2%
Mesaj 261
Şehir: ne önemi var ki hepimiz bir gün ayný yere gitmeyecekmiyiz?
Ülke:
Meslek: Öğrenci gibi duruyo...
Facebook'ta Paylaş
eyvallah bilmeyenlere tavsiye ederim...

[IMG]http://img65.imageshack.us/img65/1176/wwwresimcitycomturkbayrzk2.jpg[/IMG]
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #10283  06-06-2008 15:22 GMT+2 saat  

zeambing

Aktif Üye

Mesaj 1051
Ülke:
Facebook'ta Paylaş
anlatabildiysem ne mutlu bana

Yazar Mesaj   #10297  06-06-2008 15:43 GMT+2 saat  

*&Gl@dY@To®&*

Huzuristan Üyesi

Tecrübe Puanı.: 40.2%
Mesaj 261
Şehir: ne önemi var ki hepimiz bir gün ayný yere gitmeyecekmiyiz?
Ülke:
Meslek: Öğrenci gibi duruyo...
Facebook'ta Paylaş
anlatabildin mutlu olsun sana

[IMG]http://img65.imageshack.us/img65/1176/wwwresimcitycomturkbayrzk2.jpg[/IMG]
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 15:50
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 126 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering