| Yazar | Mesaj #8984 30-03-2008 19:18 GMT+2 saat | |||||||
cincancon![]() Huzuristan Üyesi ![]()
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ
-------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler : 1 kg. yufka 14 çorba kaşığı margarin 3 yumurta 1 kg. ıspanak 3 adet soğan Karabiber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin. Soğuyunca yumurtaları karıştırarak ekleyin. Yufkanın yalnız bir tanesini böreği pişirecek olduğunuz tepsiden bir buçuk misli, diğerlerini ise tepsi yuvarlaklığında olmak üzere kesin. Sonra 3 çorba kaşığı margarini eritin. Bunun yarısını böreği pişirecek olduğumuz tepsinin içine koyup, yağın üstüne de, büyük ve yuvarlak olarak kesmiş olduğumuz yufkayı tepsinin kenarlarına taşacak şekilde döşeyin. Üstüne yumurtalı yağdan bütün katlara yetecek kadar gezdirin ve tekrar yufkalardan birini koyun. Sonra yufkaların yarısını böylece bir yufka bir miktar yumurtalı yağ olmak üzere birbirlerinin üzerine yerleştirin. Üzerlerine de önceden hazırladığınız ıspanak içlerinden koyup bunların üstlerini de kalan yufka ile kapatın. Sonra kalan yağı üzerine gezdirin ve orta ateşli bir fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın. Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:06 GMT+2 saat, ago)
__________________
|
|||||||
![]() |





