[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #8980  30-03-2008 19:14 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
SEBZELİ PİLAV
--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler :
3 adet havuç
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı bezelye (dondurulmuş)
100 gr.tereyağı
4/5 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
Toz şeker
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin. Tavuk suyunu katın.

Tuz ve bir tutam toz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 20 dakika suyunu çekmesini bekleyin.. Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın. Pilava karıştırıp servise sunun.

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:08 GMT+2 saat, ago)
__________________
Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 10:20
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 110 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering