| Yazar | Mesaj #8962 30-03-2008 17:44 GMT+2 saat | |||||||
cincancon![]() Huzuristan Üyesi ![]()
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
YAYLA ÇORBASI ( 6 kişilik )
-------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler : 6 bardak et veya tavuk suyu l/3 bardak un l/4 bardak pirinç 2 bardak yoğurt 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı kuru nane Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : 6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çorba kasesine alın. Bir kapta margarinle naneyi 2 dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyarak servis yapın. Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:15 GMT+2 saat, ago)
__________________
|
|||||||
![]() |





