[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #7744  08-11-2007 20:04 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Arama Motoru Optimizasyonu Anahtar Kelimeler
Anahtar kelimere arama motorlarının kapılarını size açtıkları için arama motoru optimizasyonu anahtar kelimesi adı verilmiştir. Anahtar kelimelerin doğru seçilmesi çok önemlidir. Çoğu site sahibi anahtar kelimeleri kafalarından tahmini olarak düşünüp web sitelerinin içine yerleştirilmesini istemektedir. Halbuki bu şekilde yerleştirilen arama motoru optimizasyonu anahtar kelimeleri malesef çoğu zaman yanlış sonuçlara neden olmaktadır.

Arama motorları için anahtar kelime seçimine örnek vermemiz gerekirse:

İnternet reklamcılığı işi yapıyorsunuz ve seçtiğiniz anahtar kelime reklam

Reklam sektörü o kadar geniş bir sektördür ki sırf bu yüzden karşınıza

Basımevleri

Film ve Video Yapımcıları

Plak ve Kaset Şirketleri

Reklam Ajansları

Reklam ve Tanıtım Fotoğrafçıları

Reklamcılık ve Tanıtım hizmetleri ve daha bunun gibi yüzlerce değişik alakalı sektörlerden firmalar karşınıza internet arama sonuçlarında rakip olarak çıkacaktır.

Halbuki daha spesifik bir arama motoru optimizasyonu anahtar kelimesi örneğin internet reklamcılığı 'nı seçmiş olsanız sadece internet reklam hizmeti veren firmalar karşınıza rakip olarak çıkıcaktır. İşte bu yüzden i-çözüm'den arama motoru optimizasyonu konusunda destek almalısınız.

Zaten istatistiklere göre arama motorlarına giren ziyaretçilerin %83'ü 2 anahtar kelimeyi beraber kullanarak arama yapmaktadırlar(Örneğin : İnternet Reklamcılığı ). Arama motoru optimizasyonunda hedef çok önemlidir , hedef derken anahtar kelimelerden bahsediyorum. Hedefi iyi belirlemezseniz siteniz internet sanal aleminde yok olur gider.

Bazı müşteriler aylar sürücek olan bu arama motoru optimizasyonunu neden yaptırmalıyım diye düşünmektedirler , sebebini sizlere istatistiklerle açıklıyıcağız.

iProspect ve Jupiter'in en son yaptığı araştırmaya göre arama motoru ziyaretçilerinin %62'si sadace ilk sayfada çıkan arama sonuçlarına tıkladıklarını ve toplam arama motoru ziyaretçilerinin %90'ı ise sadece ilk 3 sayfadaki sonuçlara baktıkları tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmada ayrıca arama motoru sonuçlarında en üstte çıkan sitelerin ziyaretçilerin %36'sı tarafından konusunda lider firmalar oldukları zannedilmektedir. Bunun yanısıra bir başka araştırmaya görede arama yapanların %62'si aradıklarını bulamadıkları zaman diğer arama motorlarını kullandıkları ortaya çıkmıştır.

Bu araştırmanında gösterdiği gibi arama motorlarında ilk sayfalarda çıkmak firmanın hem marka imajını hemde ziyaretçi sayısını çok olumlu şekilde etkilemektedir.

Peki bu ziyaretçilerin ne kadarı sol tarafta çıkan doğal arama sonuçlarına tıklıyorki diyceksiniz. Google ziyaretçilerinin %60.5 'i sol taraftaki doğal arama sonuçlarına tıklamayı tercih ediyorlar. Yahoo kullanıcılarının ise %60.8'i doğal arama sonuçlarını tıklamayı tercih edenler. MSN'de ise ziyaretçilerin %71.2'si doğal arama sonuçlarını tercih etmekteler.

Tüm bu istatistikler açık ve net olarak arama motoru optimizasyonunun verilicek herhangi bir arama motoru reklamından en az 2 kat daha etkili olduğunu belgelemektedir. İşte bu yüzden arama motoru optimizasyonu çok vakit ve emek isteyen bir iştir.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu