| Yazar | Mesaj #7014 29-08-2007 15:51 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 100% |
Ruh Hali: Neutral
|
| Mesaj 5381 |
| Şehir: Huzuristan |
Ülke: ![]() |
| Meslek: Webmaster |
| Yaş: 35 |
Çeşminigar Çorbası
--------------------------------------------------------------------------------
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine :
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin.
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
__________________
--------------------------------------------------------------------------------
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine :
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin.
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
__________________
Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 11:56 GMT+2 saat, ago)
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!

Etiketler: Çeşminigar Çorbası




