[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #26290  06-12-2019 09:54 GMT+2 saat  

mehmettunc





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Genital estetik alanında sözü edilen vaginoplasti operasyonları hakkında vaginoplastiminimum kelimesine de rastlayabilirsiniz.

Kavram hakkında yapılan ilk aramalar vaginoplastiminimum nedir olarak başlasa bile yönlendirilecek alan vaginoplasti olacaktır. Konu en genel tanımı ile vagina daraltma operasyonları olarak geçmektedir.

Estetik Operasyonlar ve Vagina Estetiği
Ülkemiz estetik cerrahi alanında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır. Özellikle saç ekimi gibi çok yaygın olan estetik operasyonları dünyada ABD ve Brezilya ile birlikte en fazla yapan üç ülkeden biriyiz. Şüphesiz hem kalite hem uygun fiyat ikilemi bu talebi doğruyor. Estetik cerrahinin diğer dalları olan burun estetiği, göğüs estetiği gibi konularda da artık Türk doktorlarına güveniliyor. Şekli bozuk olan kulak kepçesini düzeltmek için kalkıp ABD’ye giden bir hastaya “Neden buraya geldiniz, bu ameliyatlar en iyi sizin ülkenizde yapılıyor zaten” denmesi doktorlar arasında unutulmayan anekdotlardandır.
Bu yüzden vagina estetiği gibi nazik bir konuda da doktorlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz.

Normal Formu Deforme Olabilir
Kadınlarda ve erkeklerde cinsellik ve üreme ile ilgili yapı genital organ olarak tanımlanır ki bunlar genel anlamda erkeklerde penis, kadınlarda vaginadır. İç kısımda yer alan ve görünmeyen bir organ olan vaginanın normal formu geçen yıllarla birlikte deforme olabilir. Doğumlar onun esnekliğini azaltır ve vaginal kanal genişler. (Aşırı kilo alma veya aşırı kilo verme ile menopoz dönemi de aynı sonucu doğurabilir.) Bu durum cinsel ilişkilerden yeterince haz alınmamasına neden olur, ayrıca ilişki sırasında vaginadan sesler de gelebilir. Bütün bunlar kadınların psikolojisi etkileyen estetik sorunlar arasındadır.
Vagina kaslarının gevşemesi idrar kaçırma ve organın aşağı sarkması gibi durumları da yaşatabilir. İşte bütün bu sorunların çözümü için vaginoplasti operasyonları devreye girer. Estetik uzmanı doktorlar olarak bu ameliyatların da son yıllarda penis büyütme ameliyatları ile birlikte yaygınlaştığını eklemek isteriz.

Nasıl Yapılıyor?
Genel anlamda operasyonlar hakkında kısaca bilgi vermek gerektiğinde vaginanın arka duvarından parça çıkarıp aldığımızı, gevşemiş kasları takviye edip sıkılaştırdığımızı ve son olarak kesilen yerleri kendi kendine eriyen dikişler kullanarak kapattığımızı açıklıyoruz. Müdahale sonrası daha sağlam bir pelvik taban ve darlaştırılmış vagina kanalı elde edilmektedir. İsteğe bağlı olarak iç dudak küçültme operasyonları (labioplasti) da yaptığımız estetik müdahaleler arasındadır. Yaklaşık bir buçuk saat süren bu işlemler genel anestezi ya da epidural denilen yarım anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Vaginoplasti ameliyatı nasıl yapılır sorusuna verilen bu yanıtlar sonucunda bu estetik müdahalenin tekniğinin gayet başarılı olarak yerine oturduğu, sonrasında büyük sorunlar yaşanmayacağı da anlaşılmaktadır.

Vagina Operasyonları Sonrası Oluşabilecek Riskler
Fakat her cerrahi operasyon risklidir kuralına uygun olarak şüphesiz bu türlü uygulamalarda da az bir miktar risk payı vardır. Kanama, enfeksiyon, sert yara izi oluşumu görülebilir. Ağrı, şişme ve lekelenmeler yaşanabilir. Fakat bunların içinde en önemli olan enfeksiyon riski antibiyotik kullanımı ile en aza indirgenmektedir. Vaginoplastiminimum kavramını burada bir kez daha kullanabiliriz. Ortalama olarak bir ay cinsel ilişkiden kesinlikle kaçınılması da öğütlerimiz arasındadır. Ayrıca tampon gibi sert cisimlerin vaginayla temas etmemesi gerekmektedir.

Konu hakkında hastalarımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de daraltılmış vaginanın normal doğumu etkileyip etkilemediği yönündedir. Eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız vaginoplasti ameliyatı olma kararınızı doğumdan sonraya bırakmanız çok daha uygun olacaktır.
Kaynak; https://www.genitalgenclestirme.com/vajinoplasti-vajina-daraltma/

__________________
Çevirimiçi durumu