[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #26162  28-04-2015 10:57 GMT+2 saat  

totoroo





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Neden zihinsel düzeyini istemediğiniz bir yaşın fiziksel görüntüsünde bu kadar ısrarcısınız? Ya da bu istek ne kadar gerçekçi? Çevrenizde patır patır evlenenler... Katılmak zorunda olduğunuz baby shower partileri... Anlam veremediğiniz kadar özgüvenli ve farklı bir bakış açısıyla hayata yaklaşan stajyerler, gençler... Gözünüzün altında beliren kırışıklıklar...
burç uyumu
30 yaşın dayanılmaz ağırlığı yavaş yavaş üzerinize çökmekteyken; ve asıl vurucu darbe: Tüm sertliğiyle aynada dik dik size bakan bir adet beyaz saç! 30 yaşına yaklaşmak ya da 35 sonrası size de korkutucu mu geliyor? Geçtiğimiz aylarda çok konuşulan bir reklam vardı; ben size ‘bana teyze dediler’ diyeyim, siz bana ‘itici’ ya da ‘şahane fikir’ deyiverin! Çünkü bu reklamı bir sevenler bir de sevmeyenler oldu. Sevmeyenleri bir kenara bırakalım da gelin şimdi sevenlere, yaş konusunu bir miktar büyütenlere, mesela 30 yaşına gelirken fenalaşanlara, hatta kendisine ilk kez teyze dendiğinde, abladan teyzeye geçişin o dayanılmaz acısını taa derinden yaşayanlara odaklanalım biz. Çünkü bu teyze kelimesinin ne kadar acı verdiğini anlayamayanlar, yaşla bir derdi olmayanlardır sanıyorum.

Genç kız görüntüsü
Ne olursa olsun, ister 30’a ister 40’a yaklaşırken olsun, bir kadın için yaş almak hayatının bir evresinde illaki zorlayıcı bir tecrübe olarak belirir. Her ne kadar 30’larındaki bir kadın en güzel yaş 30’lar, 40’larındaki bir kadın ‘siz hele bir 40 olun…’, ‘kendinizi keşfettiğiniz yaş’ gibi cümleler kursa da, Murathan Mungan’ın dediği gibi, ‘büyümek dedikleri bu korkunç boşlukta aslında hep üşümektir!’ Özellikle de kadınlar için. Tamam olaya farklı ve psikolojik bir açıdan yaklaştık biraz ama sonuçta öyle değil mi? İşin yine görüntüsel kısmına geçersek; peki neden keyfini süremiyoruz da 30’lardan ürküyoruz? Acıbadem Fulya Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Nuray Sarp, “Kadınlar için yaşlanma negatif görülen bir şey ve mümkün olduğu kadar bundan kaçmaya çalışılıyor. Bir kadın olarak, kırışık kremi kullanmanın neredeyse farz gibi görüldüğü bir ortamda yaşıyoruz.
aşk filmleri
Toplumun değer yargılarına göre yaşlanmak kadın için negatif ve biz de bunu çeşitli eylemlerle önlemeye çalışıyoruz. Oysa yaşlanmak her iki cinsin de karşılaştığı doğal gelişim sürecinin bir parçası. Bu durumun bilgi, deneyim gibi artı yönleri varken, fiziksel güç kaybı, görüntü değişikliği ve deformasyon gibi eksi yönleri de var” diyor. Evet, toplumun değer yargılarına baktığımızda, kadın için tek standart kalıyor geriye; ‘genç kız’ görüntüsü! Oysa erkek için ‘oğlan’ ve ‘adam’ görüntüleri olarak iki kabul edilmiş süreci görebiliyoruz. Dolayısıyla sürekli genç kalma çabası kadına dayatma yapılan bir durum değil de ne? Bu görüntü anksiyetesinin kaynağına indiğimizde ise çocukluktan ergenliğe geçerken çoğumuzun yaşadığı değerliliği fiziksel görüntü ile eşleştirme, ergenlikte bu düşüncenin artması ve onaylanması, orta yaş döneminde ise en yüksek boyuta ulaşması görülüyor.

__________________
Çevirimiçi durumu