[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #26121  15-06-2014 13:39 GMT+2 saat  

DELTAFX


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 36.8%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 226
Şehir:
Ülke:
Meslek: deltafx
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Kadınlar erkeklerden daha duygusaldır değil mi? Erkekler her zaman duygusal olmamakla, bazı konulara karşı hassas davranmamakla itham edilir.

Ben de dahil olmak üzere birçok kadın bunun böyle olduğunu düşünürüz. Aynı şekilde çocuklarda annelerinin daha duygusal, babalarının ise duygusallıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığını düşünür. Ama üzülerek söylemek istiyorum ki gerçek bu değil. Bu yüzden erkeklerin duygusal ve hassas olmadığını düşünenlerin, şu dakikadan itibaren bütün düşündüklerini unutmasını tavsiye ediyorum. Çünkü birazdan size anlatacağım araştırma sizi gerçekten çok şaşırtacak.

Mindlab’da çalışan nörologların yaptığı bir araştırmaya göre, erkekler duygusal açıdan kadınlardan daha hassas. Evet yanlış duymadınız, araştırmanın sonucu tam olarak bu. Nasıl olur, mümkün değil dediğinizi duyar gibiyim. İşte bu yüzden yapılan araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Nörologların gönüllü 15 anne ve babadan oluşan iki gruba bir dizi video gösterdiği araştırmada, deri iletkenliği sağlayan elektrotlar sayesinde gruplardaki herkesin fizyolojik tepkileri ölçüldü. Gösterilen videolar mutluluk veren, komik, heyecanlı ve duygusal olmak üzere dört başlık halinde kategorize edildi. Uzmanlar ilk üç videoda erkeklerin çok güçlü tepkiler gösterdiğini ve bu durumun onları fazlasıyla şaşırttığını söyledi.

Uzmanları daha çok şaşırtan kısım ise, duygusal videolar kategorisinde meydana geldi. Deney, erkeklerin bu kategorideki videoyu izlerken kadınlardan iki kat daha fazla tepki verdiğini gözler önüne serdi.

Videolar izletildikten sonra, her iki grupta bulunanlara kendilerini nasıl hissettikleri soruldu. Fizyolojik tepkilerin aksine, kadınlar erkeklere oranla daha duygusal hissettiklerini söyledi. Yani duygularını anlatmaları istenildiğinde kadınlar çok duygulandıklarını belirtirken, fizyolojik tepkileri daha fazla olan erkekler bunu dile getirmedi.

Mindlab direktörü ve Sussex Üniversitesi eski öğretim görevlisi Nöropsikolog Dr. David Lewis araştırmayla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Kalıplaşmış cinsiyet tanımlarında erkeler sabırlı, kadınlar duygusal olarak gösterilir. Bu durum günümüze de hala takviye edilmeye çalışılmaktadır.’

"Biz erkekler ve kadınlar arasında algılanan farklılıkları abartma eğilimi yerine basite indirgemeyi amaçlıyoruz. Mevcut toplumsal cinsiyet kalıplarını destekleyen kanıtlara odaklanmak yerine, yaptığımız bilimsel çalışmalarla bu durumu desteklemeye çalışıyoruz."

"Bu çalışma, erkeklerin bazen kadınlardan daha güçlü duygusal tepkiler ortaya koyduğunu, ama toplumun onlardan beklentileri bu yönde olmadığı için, duygularını gizledikleri gerçeğini ortaya koydu. Yani erkekler güçlü duygusal tepkiler yaşasalar bile bunu söylemek için kadınlara oranla daha az istekliler.” dedi.

Babaların geleneksel temsilleri düşünüldüğünde, bu sonuçlar yanlış olmalıdır diye düşünüyor olabilirisiniz, fakat artık davranışlarından ilham almanız gereken kişi duygusal ve hassas babalarınız olabilir.

Araştırma sonuçlarına dayanarak ayrıca markaları da bu konuda uyarmak istiyorum. Lütfen Anneler Günü’ne gösterdiğiniz hassasiyeti Babalar Günü’nde de gösterin. Erkekler duygularını dile getiremese bile, kadınlardan daha güçlü duygusal reaksiyonlara sahip. Bunu asla unutmayın ve Babalar Günü pazarlama stratejilerinize, bu altın kuralı unutmadan bir yön verin.

Duygusal ve hassas olduklarını toplum baskısı yüzünden anlayamadığımız, tüm duygusal babalarımızın Babalar Günü kutlu olsun. İyi ki varsınız.

Kaynak: http://blog.turkcell.com.tr/babalar-gunu-2014-arastirma-erkekler-duygusal-acidan-kadinlardan-daha-hassas

__________________
Çevirimiçi durumu