[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25776  22-12-2012 15:14 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Çikolata Neden Beyazlar? Çikolata Beyazlaşması

Aldığımız çikolatalarda zamanla üzerinde beyazlık görülebilir. Bu beyazlığın sebebi içerisindeki kakao yağının dışarı çıkmasından dolayıdır. Bunun sebebi aldığımız çikolatanın saklama koşullarından dolayı ya da üretim sorunundan kaynaklanmaktadır. Bozuk ya da kötüdür diyemeyiz ama lezzetinde farklılık olabilir.
Çikolatanın beyazlaması genellikle üretim hatasından ziyade saklama koşullarından dolayı yaşanmaktadır. Kış aylarında soğuk bir ortamda kalmış daha sonra sıcak bir ortama direk alınmış çikolatalarda beyazlama görülebilir. Yani ani ısı değişimlerinden dolayı kaynaklanabilir.
Sizlerde aldığınız çikolatanın üzerinin çabuk beyazlamasını istemiyorsanız saklama koşullarına dikkat etmeniz gerekir. Çikolatanın ani ısı değişiminden ve nemden uzak serin ortamdan saklanması gerekir. Böylece çikolatalarının ilk günkü tazeliğini ve rengini korur.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu