[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25647  11-10-2012 21:10 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Google ve Amazon kredi işine giriyor

Dev arama motoru ve satış sitesi, kullanıcılarına doğrudan kredi kullandırarak küçük ve orta ölçekli işletmeleri daha da kendilerine bağlamayı hedefliyor.



Pazartesi günü Google, Birleşik Krallık’ta yeni kredi sistemini tanıttı. Financial Times’ın haberine göre, çevrimiçi reklamcılık için finansal kaynak sağlamayı hedefleyen Google, kullanıcıları için kredi sistemini ortaya çıkardı.

200 dolar ila 100 bin dolar arasında kullanılabilecek krediyle Google’ın AdWords reklamlarından faydalanmak mümkün olacak. Financial Times’a konuşan Google’ın para yönetiminden sorumlu Brent Callinicos, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri pilot uygulamayla şirketlerin ihtiyaç duydukları kadar reklam veremediğini belirtti. Callinicos’a göre, kredi sistemiyle birlikte işletmelerin ihtiyacı olan reklamların ödemesi ötelenecek.

Google’ın bu kredi sistemini bir kâr merkezine dönüştürme fikrinin olmadığına dikkat çeken Callinicos, öncelikle ABD’de ve daha sonra diğer ülkelerde dağıtmak üzere kendi kredi kartlarını oluşturacakları bilgisini verdi. Böylece şirket ilk kez oluşturduğu nakit rezervini esas işi olan arama motoru reklamcılığında kullanacağının sinyallerini verdi.

İşini büyütmek isteyenlere kredi veriliyor

Amazon da geçtiğimiz hafta reklamlarını yapabilmeleri ve Amazon platformlarında yer alabilmeleri için bağımsız satıcılara kredi vereceğini açıklayarak ilk kez finansal bir hizmete girdi. Krediyle, site üzerinden satışlarını gerçekleştiren ancak işini büyütmek için gerekli envanteri bulunmayan KOBİ’ler hedefleniyor.

Şirketlerin büyümesi için gereken nakit ihtiyacını göz önüne alan Amazon ve Google, kendi platformlarında kullanılmak üzere şirketlere kredi veriyor. Aslında bu strateji şirketlerin ellerinde olandan fazlasını harcatmaya ve ileride bu platformlarda iş yapmaya mecbur kılmasına yol açıyor. Her iki şirket de şu sıralar reklamlarını ülkemizde de sıkça gördüğümüz bankalar gibi, kredi vermeye çalışarak müşterilerini kendilerine bağlamaya çalışıyor. Acaba bu hizmetler Türkiye’de uygulanmaya başlayacak mı?

__________________
Çevirimiçi durumu