[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25496  04-09-2012 17:13 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
The Pirate Bay’in kurucusu Kamboçya’da yakalandı

Torrent denildiğinde belki de akla gelen ilk isim olan The Pirate Bay’in kurucusu Gottfrid Svartholm, Kamboçya’da yakalandı.



Saklandığı Kamboçya’nın başkenti Phnom Pehn’de bir otel odasına düzenlenen baskınla kıskıvrak yakalanan Gottfrid Svartholm’un Kamboçya tarafından İsveç’e iade edilmesi bekleniyor.

2 yıl önce, 1 yıl hapis ve 1.1 milyon dolar cezanın verildiği davayı kaybeden kurucu Gottfrid Svartholm hakkında tutuklama kararı çıktı ancak İsveç’e dönmeyen Svartholm mahkeme karşısına çıkarılamadı. Son olarak ülkeye dönmeyen Svartholm hakkında uluslararası arama emri çıkarılmıştı.

Bilindiği üzere 2003 yılında İsveç’te kurulan torrent sitesi The Pirate Bay, son zamanlarda birçok ülke ve marka tarafından sansüre maruz kalmış ve hakkında birçok kapatma davası açılmıştı. Son olarak hakkında kapatma kararı çıkan site, yöneticilerin zeki hamlesi sonucu, sunucuları uluslararası sulara taşımasıyla kapanma tehlikesinden kurtulmuştu.

Svartholm’un daha ağır bir ceza alması beklenirken, İsveç hükümetinin sitenin geleceği hakkında vereceği kararsa merak konusu olmaya devam ediyor.

__________________
Çevirimiçi durumu