[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25462  31-08-2012 16:46 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Sultan Papağanı Evcilleştirme Notları

1- İlk birkaç gününü dinlenerek geçirmelidir.

2- Kısa,net ve kolay tekrar edilebilen bir isimle ona hitab edin.

3- Kafese elinizi sokun ve bir süre bekleyin.

4- Bir süre sonra elinizden bir tehlike gelmediğini görünce elinizi kafesin bir parçası olarak görmeye başlayacaktır. Bu alışma süresi uzun da olabilir kısa da. Sabırlı olun ve ani hareketlerden kaçının.

5- Korkusu tamamen geçtikten sonra yavaşça işaret parmağınızı göğsüne ve karnının altına doğru bastırıp parmağınıza çıkmasını sağlayın. Bir süre bekleyip tekrar parmağınızla tüneğe koyun.

6- Eğer kafese elinizi sokunca kuşunuz vahşice çırpınıyorsa, sakinleşene kadar elinizi kafesten çekmeyin. Elinizi her çırpındığında kafesten çekerseniz bunu bir zafer olarak algılar ve sürekli tekrarlar.

7- Parmağa çıkması için ve tüneğine inmesi için komutlar kullanın (in, çık)

8- Zamanla odasına, kafesine ve nihayetinde parmağınıza da alışınca, eğitimi ilerletip bir koldan diğer kola geçmeyi öğretin. Böylelikle vücudunuzda bir tehlike olmadığını anlayıp omzunuza, başınıza oturmaya başlayacak, kulağınızı hafifçe didikleyecek ve saçınızla oynayacaktır.

9- Eğitimde sabır, iyi davranış ve tekrar anahtar kelimelerdir.

10- Eğitim esnasında kuşunuzla nazik ve güvenilir bir tonda konuşun.

11- Eğer kuşunuzu yakalamanız gerekirse üzerine üzerine havlu veya süveter gibi bir şey atın; çıplak elle yakalamaya çalışmayın; çok acı verici şekilde ısırabilirler!

12- Ayna gördüğü takdirde aynadaki görüntüsüne âşık olabilir.

13- Eğitilen ve tek olan bir kuş devamlı surette ilgilenilmek ister.

14- Eğitimli ve eğitilmemiş kuşlar bir arada bulundurulmamalıdır. Eğitimli kuş diğer eğitilmemiş kuşlardan “kötü alışkanlıklar” edinebilir.

15- Yavru kuşlar eğitmek için daha elverişlidir; daha yumuşak başlıdırlar.

16- Konuşma eğitimine başlamadan önce ortamın çok sessizleştirilmesi gerekir.

17- Eğitimin ilk birkaç günü kuşunuz korkabilir; sabır ve iyi niyet göstermek gereklidir. Bu eğitim birkaç hafta sürebilir.

18- Kadınlar ve çocuklar sesleri nedeniyle konuşma eğitimini daha iyi gerçekleştirir.

19- Birinci eğitim yolu; öğretilmek istenilen kelime veya cümlecik net ve benzer ses tonuyla 15 dakikanın üzerinde bir zaman aralığıyla öğretilmelidir.15 dakikalık ilk period bitince 5 dakika ara verilip tekrar 15 dakika eğitime devam edilebilir. Bu süre içinde tek bir kelime veya cümlecik öğretilmelidir.

20- Ara verilen sürede (yani 5 dakikalık molada) kuşun dikkatini dağıtıcı bir şey olmamalı veya yapılmamalıdır. (birisiyle kuşun duyabileceği kadar yüksek sesle konuşma, tv açma, radyo dinleme gibi)

21- Sabahki 3 ya da 4 dersten sonra kuş akşama kadar duyduklarını düşünmesi için kendi haline bırakılır. Akşam 2 ya da 3 ders daha yapılır.

22- Kuşunuzu bir kelimeyi tam olarak hatasız söyleyene kadar övmeyin.

23- Bu dersten ayrı olarak; belli zamanlarda örneğin sabah günaydın demek gece de iyi geceler demek konuşma konusunda yardımcı olacaktır.

24- İkinci eğitim yolu ise şudur; (3–4 gün süre ile günde 2 defa ve 30 dakika uygulanması yeterlidir) kuş yarı karanlık bir ortamda olmalı, sizi duymalı fakat görmemelidir. Bu yarı karanlık ortamda kendinizi göstermeden kelime veya cümlecik tekrarı yapın.

25- Bu eğitimlerde asla sabrınızı kaybetmeyin ve cezalandırma yoluna gitmeyin.

26- Sultanların tekrarlama yetenekleri sadece kelimeler ve cümlecikler ile sınırlı değildir. İlgilerini çeken ve sıklıkla tekrar edilen birçok sesi taklit edebilirler.

27- Sultanlar 40 civarında kelime öğrenebilir. Hatta kısa cümlecikler kurabilirler.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu