[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25423  30-08-2012 10:55 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Hipermetrop Tedavisi Yapar Mı?

Kısaca ifade etmek gerekirse lens veya gözlük, hipermetrop hastalığının ilerlemesini durdurmaz. Bu tür bir göz kusuru için lens kullanımı, soğuk bir havada ceket giymeye benzer. Ceketinizi giyerseniz üşümezsiniz, çıkardığınızda ise üşürsünüz. Lens taktığınız zaman görme kusurunuz düzelir, çıkardığınız zaman bozulur.

Ancak unutmamak gerekir ki yukarıdaki açıklama erişkinler için geçerlidir. Tedavi ve göz kusurunun ilerlemesi durumu için takmak ya da takmamak çok da önemli değildir. Fakat çocuklarda bu durum çok önemlidir.

Çocuk yaştaki hipermetrop hastaları, eğer gerek varsa lens veya gözlüğü mutlaka takmalılardır. Burada önemli olan hipermetrop derecesinin artması veya azalması değildir. Çocuğun görme fonksiyonunun artmasını sağlamak için gereklidir. Aksi halde çocuğun görme fonksiyonu gelişmez ve tembel kalır.

Sonuç olarak lens veya gözlüğün hipermetrop numarasına direkt olarak bir etkisi yoktur. Doğru olan ise; lens veya gözlük kullanımının göz yorgunluğuna etkisi vardır. Bu yüzden hipermetrop hastalarında lens kullanmak önemlidir.

__________________
Çevirimiçi durumu