[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25422  30-08-2012 10:55 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Renkli Lenslerin Özellikleri

Renkli lensler, kullanım şekline göre temelde iki kısma ayrılabilmektedirler. İlk kısımda tamamen kozmetik ve görsel anlamda kullanılma alanları gelir. Bir diğeri ise, miyopi göz kusuru veya hipermetropi göz kusuru olan hastaların, bu hastalıklarını düzeltmek amacıyla numaralı lens kullanırken, aynı zamanda estetik amaçlı, göz rengini değiştirmek için renkli lensler de kullanmasıdır.

Normalde lensler şeffaf bir yapıdadır, teknik olarak miyop, hipermetrop veya astigmat gibi göz kusurlarının düzeltilmesi için tasarlanmışlardır. Fakat zamanla insan ihtiyaçları artmış ve yeni teknikler geliştirilmeye başlanmıştır. Bu gelişmeler sonrasında lens üzerine mavi gözlü birinin gözü veya ela gözlü birinin gözü teknik olarak aynen boyanabilmeye başlanmıştır.

Kişi bu lensi taktığı zaman sadece bir kaç saniyede göz rengini değiştirmiş olur. Kullanımındaki kolaylık ve yaptığı işlevin büyüklüğü nedeniyle çok fazla kullanım alanı bulan renkli lensler, numaralı lensler üzerine boyanabildiğinde ise kullanım alanı çok daha fazla genişlemiştir.

Eğer kullanılan lens, numaralı değilse sadece göz rengi değiştirilmiş olur. Eğer kişi numaralı bir lens kullanmak durumunda ise; hem numaralı lensini takmış oluyor, hem de göz rengini değiştirebilmiş oluyor.

__________________
Çevirimiçi durumu