[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25421  30-08-2012 10:54 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Kullanım Süresi Ne Olmalı?

Lens ile az da olsa ilgilenen kişiler bilirler ki, lenslerin kullanım süreleri vardır. Günlük lensler, aylık lensler, üç aylık lensler veya yıllık lensler, en sık karşılaşılan kullanım zamanına göre lens türleridir. Bu süreler lenslerin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin günlük lens ve yıllık lens yapısal olarak birbirinden farklıdır. Kullanım süreleri de buna göre belirlenmiştir.

Lensler her ne kadar verildiği süre kadar kullanılabiliyor olsalar da hekimlerin bu konuda farklı tavsiyeleri bulunmaktadır. Örneğin günlük kontakt lensler ve aylık kontakt lensleri karşılaştıracak olursak; günlük kontakt lensler her gün kullanılıp atıldığı için daha temiz olurlar. Aylık kontakt lensler ise bir ay boyunca kullanılırlar. Ancak yine de aylık lenslerin de üç aylık lenslere veya yıllık lenslere göre bu noktada artıları bulunmaktadır.

Lens kullanan kişilerin, lens kullanım süreleri üzerindeki kararlarında en büyük etkiyi fiyat – fayda ayarlaması yapmaktadır. Günlük lensler bu noktada ekonomik olarak uygun gelmeyebilir. Böyle durumlarda üç aylık lensler veya yıllık lensler kullanmak yerine en azından aylık lensler kullanılması tavsiye edilmektedir. Lens ücretleri konusunda herhangi bir kısıtlaması olmayan kişiler için ise günlük lenslerin kullanımı mutlaka tavsiye edilmektedir.

Uzun süreli kullanım için üretilmiş olsa bile, uzun kullanım sürelerine sahip lenslerin tavsiye edilmemesinin önemli bir nedeni bulunmaktadır: Lenslerimizi her ne kadar geceleri çıkarıp lens solüsyonu ile yıkasak da, mutlaka üzerinde tortular birikmektedir. Bu tortular ise zamanla alerjiye neden olmakta ve daha sonrasında ise gözleri lens kullanımı için uygunsuz hale getirebilecek göz hastalıklarına kadar götürebilmektedir. Bunun gibi nedenlerden ötürü, en kötü ihtimalle aylık lensler kullanmak, üç aylık veya yıllık lenslere göre çok daha sağlıklı olacaktır.

__________________
Çevirimiçi durumu