[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25419  30-08-2012 10:53 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Ne Zaman Takılmaz? Hangi Durumlarda Kullanılmaz?

Kontakt lensler, kullanım kolaylığı ve estetik görüntüsü itibari ile gün boyunca taktığımız veya takmak istediğimiz bir araç olsa da, bir takım durumlarda takılmaması gerekmektedir. Bu durumlardan ilki tozlu ortamlarda bulunulmasıdır. Eğer tozlu bir ortama girildiyse ve her tarafta toz tanecikleri uçuşuyorsa lens takılmamalıdır. Eğer göz kusurunuz varsa bu gibi durumlarda gözlük kullanmanız gerekmektedir. Tozlu ortamlarda lens kullanmaya devam edilmesi halinde, havada uçuşan toz zerrecikleri göz ve lens arasına girecektir. Bu durum ise gözlerin rahatlıkla mikrop kapmasına neden olabilir.

Lensler, çeşme suyuna da temas ettirilmemelidir. Eğer bol su ile yüzünüzü yıkamak durumunda kalırsanız lenslerin çıkarılması ve steril bir ortamda tutulması gerekir. Çeşme suyunda -her ne kadar temiz olursa olsun- bazı bakteriler olabilmektedir. Bu bakteriler göz ve lens arasında kalınca, sürtünmenin de etkisiyle kornea içerisine girebilir ve gözü kaybetmeye götürecek kadar ciddi iltihaplara neden olabilirler.

Havuza girerken de lensler çıkartılmalıdır. Öncelikle ifade etmek gerekir ki havuzlar kirli ortamlardır. Üzerinde lens olan gözler ise, havuzdaki mikroplara karşı çok daha savunmasız kalırlar. Gözlerinizin sağlığı açısından havuzlarda da mümkün olduğunca lens takmamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Yukarıda verilen örnekler çoğaltılabilir. Ancak sonuç olarak, dışarıdan zararlı maddelerin gözlerinize zarar verebileceğini düşündüğünüz bütün ortamlarda lenslerin çıkartılması gerekir. Yukarıda bahsedildiği gibi eğer numaralı lens kullanıyorsanız, yanınızda aynı numaradan gözlüklerinizin bulunması, lenslerinizi çıkartmanız gerektiğinde sizin için çok da faydalı olacaktır.

__________________
Çevirimiçi durumu