[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25416  30-08-2012 10:51 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Kullanım Yaşı | Lens Kullanım Yaşı Var Mı?

Lens kullanım yaşı söz konusu olduğunda bu, lens kullanım yaşının alt limiti olarak algılanır. Daha açık söylemek gerekirse, çocuk yaştaki kişiler için lens kullanımından bahsedilir. Küçük yaştaki kişilerin lens kullanımı ise öncelikle sağlık yönünden gerekebilir. Bu noktada ise öncelikle “sağlık yönünden lens takmak neden gerekir” konusu detaylandırılmalıdır.

Küçük yaştaki çocukların göz kusuru varsa ve bu göz kusuru iki göz arasında belirgin şekilde farklı derecelerdeyse, bir gözün numarası diğer gözün numarasından çok fazlaysa örneğin; bir gözün numarası bir, diğeri ise dört numara gibi bir durum söz konusu ise bu gibi durumlarda erken yaşlarda kontakt lens kullanımına geçiş yapılabilmektedir. Bu gibi durumlarda küçük yaşta olan hasta mümkün olduğunca bilinçlendirilir.

Bir başka durum ise; küçük yaşta katarakt ameliyatı olan ve göz içerisine lens takılmamış olan küçük yaştaki hastalara lens verilebilmektedir. Bu durumlarda da yaşı ne olursa olsun, hatta bebek yaşta bile olsa lens verilmektedir. Bu durum her ne kadar zor bir durum olsa da görme kapasitesinin arttırılması amacıyla gereklilik göstermektedir.

Estetik amacıyla lens kullanmak isteyen küçük yaştaki kişilerin sağlıklı yaşam durumları dikkate alınır. Eğer bu yaştaki kişi lens kullanmak için diretiyorsa, lens kullanmanın zorlukları, risk ve tehlikeleri hakkında bilinçlendirildikten sonra dikkat etmesi gereken hususlar kendisine anlatılıp lens kullanmasına hekimler tarafından izin verilebilmektedir. Ancak lens kullanımı için en ideali, en az 16 yaş ve üzeri olarak kabul edilmektedir.

__________________
Çevirimiçi durumu